Kerstin Brendemühl er født og oppvokst i Tyskland. Der tok hun også sin utdannelse som syerske. Hun og familien bodde 10 år i Småland og Dalarna i Sverige, før mannen i 2016 fikk seg jobb på Sollihøgda trevarefabrikk i Røysiåsen på Minnesund.

Han hadde først planer om å pendle fra Sverige, men med en datter som snart var tenåring, var det best å flytte. Til Feiring.

– Det er det beste vi kunne gjort, forteller Brendemühl og peker på alle kjolene og skoene som står rundt i det lille lokalet.

Drøm og virkelighet

Brendemühl har alltid drømt om å drive en fin butikk med brudekjoler.

Takket være symaskinreparatør Øystein Haugen på Feiring, er drømmen nå en realitet. Hun har nemlig fått dele hans 25 kvadratmeter lille lokale – helt gratis.

– Han er så snill, og jeg er veldig takknemlig, sier Brendemühl.

Nå driver hun Bridal by K fra lokalene i Feiring, og syr blant annet brudekjoler, selskapskjoler og bunader.

Det var en gang

Eventyret begynte med at Brendemühl gikk utenfor vinduet til Haugen. Hun hadde da bare bodd i Feiring i en måneds tid. Han tittet da ut og så at hun var nysgjerrig, og inviterte henne inn. Da var praten i gang.

– Så ble jeg jo nysgjerrig når jeg hørte at hun var skredder, og jeg lurte på om hun hadde fått jobb ennå, og det hadde hun ikke, forklarer symaskinreparatøren Øystein Haugen.

Brendemühl fikk låne demomaskinene til Haugen, og så var hun i gang. Hun var forundret over at noen bare kunne gjøre noe sånt for henne.

– Det gikk veldig fort, hele familien min ble veldig overrasket over det, sier Brendemühl.

Haugen mener det har en enkel forklaring.

– Når man hjelper hverandre, så er det bra for alle, mener han.

Flytter til Sundet

Til sommeren skal Bridal by K flytte til større lokaler i Sundgata i Sundet. Kerstin Brendemühl selv blir boende i Feiring.

– Jeg er veldig takknemlig for å kunne dele lokaler med Øystein, men det er for lite, så jeg har bestemt meg for å flytte til Eidsvoll, forklarer hun.

I de nye lokalene skal hun ha to etasjer, med brudesalong i den ene, og syatelier i den andre etasjen.

Men hun har ikke glemt omtanken hun har fått av symaskinreparatøren i Feiring.

– Jeg vil gi litt tilbake, og vise symaskinene hans i butikken min, og la kunder som bor i nærheten levere maskiner hos meg, forklarer hun.

FAKTA OM SKREDDERYRKET

  • En skredder er en håndverker som designer og produserer klær og kostymer.
  • Faget har røtter tilbake til 1200-tallet.
  • Faget deles i to disipliner; dameskredder og herreskredder.
  • Skreddere arbeider på for eksempel skredderverksted, fabrikk eller egen virksomhet. Ofte jobber de på oppdrag fra kunder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.