Bakgrunnen for at det ble planlagt ett felles 17.-maitog med alle barneskolene i bygda er korpssituasjonen. Det ble tidligere i vinter opplyst at verken Nannestad janitsjarkorps eller Skolekorpsene i Nannestad hadde kapasitet til å spille i togene ved alle skolene.

TILBAKE TIL START

– Nå går vi tilbake til den ordningen vi har hatt i sentrum noen år nå, med borgertog og russetog på ettermiddagen, og avslutning med festmøte. Toget vil som vanlig gå innom sykehjemmet. Foreløpig planlegges det for at festmøtet bli på Nannestad videregående skole, med blant annet underholdning og dagens tale. Arrangementet der blir eventuelt i samarbeid med skolen. Dette må vi i 17.-maikomiteen få avklart, sier Karl Henrik Laache, leder for Oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad.

RESPEKTERER AVGJØRELSEN

Han sier at FAU-enes reaksjoner må respekteres.

– De er ansvarlige for sine arrangementer, og vi må respektere at de føler dette er vanskelig. Å endre på tradisjoner, særlig for 17. mai, er vanskelig. Det krever lang planlegging. Vi mente ett felles barnetog på formiddagen var en god løsning, men det var FAU-ene uenige i, og da respekterer vi det, sier Laache.

Han opplyser at skolene og korpsene selv må avklare situasjonen for den enkelte skole.

– I borgertoget på ettermiddagen vil imidlertid begge korpsene, Nannestad janitsjarkorps og skolekorpsene i Nannestad, delta, sier Laache.

Han håper på god oppslutning om borgertoget.

– Vi inviterer alle lag og foreninger til å delta og vise seg fram, og håper blant annet å få til et flott bunadstog. Vi oppfordrer også lag og foreninger som har faner om å ta med disse. Det er mange flotte faner i bygda, sier Laache.

PREMIERER RUSSEN

17.-maikomiteen vil også utfordre russen til å lage gode innslag.

– Det er etter det vi kjenner til seks russebusser ved Nannestad videregående skole i år, og vi håper det vil bli noen kreative innslag i toget. Vi vil da kåre det beste innslaget, som også vil bli premiert, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.

I foajeen på videregående skole vil det etter borgertoget bli lokale underholdningskrefter.

– Vi vil også invitere en representant for ungdommen. I tillegg får vi en ekstern taler. Ordføreren vil også delta der, sier Laache.

SKOLEKORPSENE KAN SPILLE

Skolekorpsene i Nannestad kan spille ved to skoler på nasjonaldagen. Maura og Prest­åsen skoler har fått tilbudet i år.

– Vi har byttet på mellom skolene, og ifølge turnusen vi har hatt er det Maura og Preståsen skoler som står for tur. Ryktene om vår død er sterkt overdrevet, sier Geir Watterud, avtroppende leder for Skolekorpsene i Nannestad.

Han opplyser at hovedkorpset i dag består av 22 musikere.

– Rekrutteringen er også på veg i riktig retning. Jeg synes det er synd at det ikke blir ett felles barnetog i sentrum. Nå hadde vi muligheten til å skape en stor fest, sier Watterud.

Nannestad janitsjarkorps sliter med kapasiteten, men vil etter at planene for fellestog i sentrum er skrinlagt vurdere om de allikevel kan klare å spille ved to skoler, Kringler-Slattum og Eltonåsen.

– Dette tar vi stilling til etter påske, sier Aina Solberg, leder for janitsjarkorpset.

LES OGSÅ: FAU I MAURA: Vil leie svensk korps til 17.-maitoget

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.