Eks-kirkevergen var sterkt involvert i produksjonen av det tidligere Menighetsbladet. Da hun sluttet, måtte det finnes andre løsninger. Det ble tenkt nye tanker, og det har igjen ført til en helt ny vri. Borte er det gamle navnet Menighetsbladet. Heretter er det Samlingspunkt som gjelder.

– ALLE MÅ BIDRA

Terje Kjølsvik, sokneprest i Feiring og Langset, forteller at fellesrådet ser for seg en flat struktur i redaksjonen, men at han nok vil fungere delvis som leder og redaktør, om det skulle bli slik at man trenger en slik frontfigur.

– Vi har gitt alle menighetsrådene i oppgave å utpeke en person som skal sitte i redaksjonskomiteen. Alle må bidra. Når vi først måtte finne på noe nytt, ble det noe helt nytt. Og ikke minst grep vi anledningen til å få menighetene til å involvere seg mer enn tidligere. Det har vært et ønske gjennom lengre tid, sier presten.

Redaktør tidligere var John Granly. Han er nå ute av bildet, men Kjølsvik benytter anledningen til å takke ham for en kjempejobb gjennom mange år.

– Hvilken strategi ligger bak Samlingspunkt?

– Vi vil favne bredt og legge mer vekt på det som skjer i menighetene. Jeg tror vi har vært litt for smale i Menighetsbladet. Hvem er vår primære målgruppe? Jo, det er den vanlige kvinne og mann, også de som ikke bruker kirken. Vi skal snakke med vanlige folk, og fortelle tydelig hvem vi er. Vi har fått noe innspill, og har selv også kommet med noen.

DISTRIBUERES MED EUB

Når journalistene har hentet inn stoffet til Menighetsbladet, blir det sendt over til Hamar Media. Der tar de seg av layouten og trykkingen.

– Vi kommer ut i 13.000 eksemplarer som skal distribueres til alle husstander i Eidsvoll og Hurdal. Samlingspunkt skal komme ut fire ganger i året, og da som innstikk i EUBs fulldekningsaviser, forteller Kjølsvik.

– Hvordan finansieres bladet?

– Menighetene bidrar via fellesrådet og så har vi annonseinntekter, sier presten.

Nytt er også at innbetalingsblanketten som lå inni bladet, er fjernet.

– Men kontonummeret står i bladet, og det er fullt lov til å betale. Første utgave av det nye Menighetsbladet kommer nå 3. mai.

LES OGSÅ: Vil lage historisk park ved Eidsvoll kirke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.