Komiteen forteller at målet var å slå fjorårets resultat. Det kan bli vanskelig når elevene er på skolen - og ikke ute i jobb for operasjon dagsverk.

– Det er dobbelt så mange elever på skolen under årets OD-dag sammenliknet med i fjor. Vi er litt skuffet, sier Alexander Hagen, Marthe Breivold Jansen og Vilde Sørum i komiteen.

Det betyr Mindre hjelp til palestinske flyktninger i Libanon

KOM SEG ALDRI UT I JOBB
De innsamlede pengene går til palestinske flyktninger i Libanon. Komiteen hadde håpet å få inn minst 200.000 kroner, og dermed slå fjorårets beløp på 184.000 kroner. Årets innsamlede beløp skal telles opp fredag, men mye tyder på at målet ikke ble nådd, siden mange elever aldri kom seg ut i jobb.

– Det kan selvsagt være vanskelig å finne jobb, men de fleste kunne nok jobbet inn beløpet i eget hjem hvis de virkelig ville.

– Men vår generasjon er vel litt slappe og giddaløse, sier komitéleder Alexander Hagen, som mener flere burde satset på å jobbe inn 300 kroner.

I følge komiteen har informasjonen i forkant av aksjonsdagen vært god, med blant annet filmvisning og foredrag fra folk som har besøkt og jobbet i flyktningleiren.

ER NÆRMERE
Elevene samler inn penger til flyktningleiren Rashedie i Libanon for tredje året på rad.

– Flere av lærerne ved skolen har vært i Libanon og sett hva pengene går til. Det er sterkt å oppleve hva én skole kan utrette og vi føler en nærmere tilknytning til dette prosjektet.

– Det er årsaken til at vi velger å sende penger til Libanon i stedet for å være med på den nasjonale innsamlingen, sier Hagen.

Tidligere har OD-penger fra Jessheim har blant annet gått til en jenteskole, handikapsenter og tannlegesenter i Rashedie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.