Et område på omtrent 300 x 500 meter ved Kopperudvegen og Dahlumvegen nord for Mogreina ble herjet av markbrann fredag ettermiddag. To personer som prøvde å slokke, pustet inn en del røyk og ble derfor sendt til legesjekk.

- Det ser ut til å ha gått bra, sier operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt, Romerike.

Brannen ble meldt rett etter klokka 16, og først én time og tre kvarter seinere kunne brannvesenet melde at brannen var slokt.

- Brannen oppsto som følge av arbeid med bikuber, forteller Loraas.

- Da de som jobbet de skulle tenne en røykpuster, falt det gnister ned på bakken og antente graset. Det blåste en del, og brannen spredte seg raskt. Det var dessuten vanskelig å komme til, men brannvesenet rakk akkurat å redde noe bygninger som var truet av flammene, forteller operasjonslederen.

Det vil bli holdt vakt ved brannstedet utover kveld for å hindre at brannen blusser opp igjen.

BRANN OGSÅ I EIDSVOLL

Seinere fredag kveld måtte brannvesenet rykke ut til en mindre markbrann ved Prost Krags veg i Eidsvoll der det hadde tatt fyr i et hogstfelt.

Det er overraskende tørt på bakken, og folk oppfordres til å være forsiktige.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.