Økolandsbyen har et udekket skattekrav på 1.048.218 kroner fra 2016 hengende over seg.

BA OM UTSETTELSE

– Jeg vil be om at saken utsettes inntil skatteetaten vurderer kravet på nytt, sier skatteoppkreveren i Hurdal og Nannestad, Bjørn

Røtterud, til EUB, før saken ble behandlet i Øvre Romerike tingrett 6. september.

UNDERSKUDD MOT OVERSKUDD

Styreleder i Hurdalsjøen Økologiske landsby SA, Gunnbjørn Gulliksen, bekrefter skattekravet.

– Konkurskravet vedrører utbetalt skatt for 2016, som nå står til rest med 1.048.218 kroner. Saken vil ifølge skatteoppkreveren bli utsatt inntil Skatteetaten har behandlet ligningen for 2017. Skatten vil da bli betydelig nedsatt, opplyser Gulliksen.

Dette betyr at et skattbart overskudd i 2016 blir avregnet mot et underskudd i 2017.

EIER GJØDING GÅRD

Gjøding gård ble kjøpt av Stiftelsen Kilden Økosamfunn i 2001. For å gjennomføre kjøpet, ble samvirket Hurdalssjøen Økologiske Landsby stiftet. Det er dette samvirket som driver gården også i dag.

Innbyggerne i økolandsbyen eier selv sine private hus, og er ikke direkte berørt av konkurskravet.

FREMTIDSSMIA EGET SELSKAP

Fremtidssmia, tidligere Kjerkekretsen skole, ble i 2015 solgt fra Hurdal kommune til Fremtidssmia Økologiske Næringssenter AS.

Styrets leder er Helge Lund-Roland. Han er også styreleder i Filago Økolandsbyer AS, Aktivhus Hurdal og Aktivhus Entreprernør AS.

LES OGSÅ: Problemer med teknikken

Fakta

Hurdalsjøen Økologiske Landsby SA ligger på Gjøding gård, tidligere Hurdal Prestegård, som er på omlag 700 dekar.

Her er det bygget opp en landsby hvor bærekraft står i sentrum.

De første innbyggerne bodde i egenbygde «halmhus», men nå er de fleste flyttet inn i moderne energibesparende boliger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.