– Vi jobber fram mot 2021, da prosjektet skal være ferdig og bassengene skal være åpne. Vi er der vi skal være i forhold til framdrift, sier Inger Kronen Tveranger, konstituert kommunaldirektør plan, kultur og tekniske tjenester i Ullensaker kommune.

Tirsdag ble formannskapet orientert om status for den nye svømmehallen på Gystadmarka. Anlegget skal ligge rett ved siden av is- og flerbrukshallen – like sør for idrettsbanen. Slik blir den nye svømmehallen – dersom dagens status for prosjektet legges til grunn:

  • Bruttoarealet er på cirka 6.300 kvadratmeter totalt.
  • Ett hovedbasseng for svømmeopplæring og idrett. Dette skal være på 25x21 meter, og ha alle alt teknisk lagt til rette for å ivareta både svømmeidrett og svømmeopplæring. Det innebærer også tilrettelegging for publikum, slik at også konkurranser og stevner kan gjennomføres.
  • Det vil være to egne opplæringsbasseng/terapibasseng i anlegget. Dette vil være varmtvannsbassenger, hvor barn og andre kan få svømmeopplæring. I tillegg vil det være spesielt tilrettelagt for eldre gjennom et helseaspekt.

400 garderobeskap

  • Separat stupeanlegg med høyder på 1 meter, 3 meter og 5 meter. Dette vil ligge i et eget aktivitetsområde på motsatt side av hovedbassenget.
  • Det vil også komme et eget aktivitetsbasseng. Det skal være utfyllende i brukeraspektet, men som også vil kunne romme svømmeopplæring. Det vil være fem svømmeopplæringsflater totalt i det moderne anlegget.
  • Ett eget barnebasseng skal skape trygghet, nærhet – og knyttes opp mot velværeforhold for besøkende som ikke bader.
  • Én felles tørrbadstu er planlagt. Det er også et areal som er satt av til barnesklie.
  • Garderobekapasiteten er satt til 400 garderobeskap totalt.

Positiv respons

Vedtatt budsjettramme er på 292 millioner kroner. De våte grunnforholdene på Gystadmarka gjør at hele bygningsmassen vil bli lagt oppå bakken. Endelig kostnadskalkyle skal legges fram for kommunestyret i juni. Politikerne responderte positivt på redegjørelsen.

– Konseptet er spennende innenfor den investeringsrammen som er lagt. Avgjørende framover er å avklare endelig innhold og om det er dekkende for behov som er. I tillegg er det helt avgjørende å få god kunnskap om driftskostnadene per år, sier ordfører Tom Staahle (Frp).

– Konseptet er veldig flott. Uttrykket likte jeg svært godt, og tankene rundt selve bygget kan gjerne deles med andre som bygger rundt her. Likte spesielt godt det dere sa om at det skulle bli lunt og rolig. Støynivået er ofte svært negativt for slike anlegg, sier Lars Egil Berg (Sp).

LES OGSÅ: Presenterer spektakulær svømmehall

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.