• Flytter på Råholt: Kiwi skal flytte Råholt-butikken sin 200 meter. Planen er nyåpning i januar.

Trinn én av utbyggingen skal etter planen starte allerede i år.

– Våren 2019 skal hele prosjektet være ferdig, sier Torkel Thorvaldsen, Kiwis regionsjef i innlandet sørvest.

I 2016 kjøpte Kiwi ut Motorforum av Skinnstudumpa. Etter ombyggingen vil Kiwi ha overtatt hele lokalet alene. I tillegg vil lokalene bli ytterligere bygd på for å gi dagligvarekjempen den plassen de trenger. Motorforum har en leiekontrakt med Norgesgruppen ut 2018. EUB er foreløpig ikke kjent med hvor de vil ha tilhold i fortsettelsen.

– Dagens butikk er på cirka 950 kvadratmeter totalt areal og 650 salgsflate. Etter utbygging blir totalt areal 2.170 kvadratmeter og en salgsflate på 1.376, sier Thorvaldsen.

Hemmelig prislapp

Kiwi ønsker ikke å kommentere prisen på prosjektet. Etter utvidelsen vil butikken få status som stor-Kiwi, med utvidet varesortiment.

– Underveis vil butikken bli stadig større i et par trinn. Vi skal ha full drift på butikken hele tiden, så byggeprosessen vil i minimal grad påvirke driften av butikken, sier Thorvaldsen. På illustrasjonene EUB fikk oversendt i forbindelse med denne saken, sto det åpningstid for Kiwi-butikken på søndager.

– Flere blant lokalbefolkningen har etterlyst søndagsåpen dagligvare i Eidsvoll. Hvordan stiller Kiwi seg til dette?

– Det er ikke tenkt søndagsbutikk, selv om illustrasjonen viser åpningstid søndag, svarer Thorvaldsen.

LES OGSÅ: Kiwi flytter 200 meter på Råholt

Motorforum på jakt

– Hva er årsaken til at dere foretar denne omfattende utbyggingen?

– Vi mener det er potensial for en stor-Kiwi på Dal, og at kundene og de ansatte fortjener en større butikk, svarer Thorvaldsen.

EUB har også prøvd å få en kommentar fra daglig leder i Motorforum, Jan Erik Larsen, til denne saken. Han har ikke besvart vår henvendelse. I oktober i fjor uttalte han følgende i et intervju med EUB.

– Vi har så vidt begynt å følge med litt, og i den sammenhengen vurderer vi lokalisering både på Råholt, i bilbyen på Jessheim og nærmere Gardermoen. Enn så lenge har vi god tid, og det er mange muligheter. Uansett, vi avvikler ikke, vi bare flytter butikken.

– Norgesgruppen eier eiendommen mellom Montér og Kolonivegen. Er den noe for deres nye bilforretning?

– Ja, den også blir vurdert, fordi vi har en fast kundekrets i området. Men hvor vi etablerer oss avhenger også av økonomien prosjektet, understreker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.