– Sommeråpent fra Eidsvoll byr på Stian Carstensen og sønnen Gabriel, oppvisning fra Eidsvoll Ballettsenter, prat om jernbanehistorie med Erik Johansson og en sommerprat med Abid Q. Raja, sier Thomas Hellum, prosjektleder i NRK.

Han legger til at dette er deler av programmet, og at det kan dukke opp flere overraskelser. Blant annet serverer EUB agurknyheter i deres faste Agurknyttspalte.

– Vi gleder oss til Eidsvoll og turen dit. Stopper på Frogner, Kløfta, Jessheim, Dal og Bøn før vi er framme. Vi kommer Hovedbanen opp (spor 3) og skifter over til spor 1 ved ankomst Eidsvoll, legger han til.

Formidabel suksess

Sommeråpent og Sommertoget har vært formidable suksesser for NRK. Førstnevnte er hittil arrangert 17 forskjellige steder rundt om i Norge. På det meste har hele 618.000 seere fulgt programmet. Det mest sette var sendingen fra Åndalsnes som oppnådde en markedsandel på 55,5 prosent, viser statistikk EUB har innhentet.

– Om sommeren er markedsandeler vel så interessant som antall i 1.000. Vi er strålende fornøyde med begge deler. Godt innhold trumfer TV-trender, for å sitere vår kringkaster på Marienlyst, humrer prosjektleder Thomas Hellum.

485.000 seere

På det meste har 485.000 seere fulgt Sommertoget på NRK. Dette var på Vinstra, og ga en markedsandel på 49,8 prosent. Høyeste markedsandel totalt hadde Alvdal-programmet – 61,2 prosent.

Programledere for Sommeråpent denne uken er Silje Nordnes og Christian Strand. De er med på strekningen fra Tynset til Eidsvoll Silje Nordnes er mest kjent fra P3, mens Christian Strand har hatt mange forskjellige programlederroller i NRK.

– Vi skal innom steder som kanskje ikke har fått så mye tid på TV-skjermen før, bortsett fra Eidsvoll da. Jeg håper at alle stedene gir oss en skikkelig folkefest tilbake, sier hun i en melding.

Strand gleder seg veldig til å vise fram alle de flotte menneskene som bor på strekningen mellom Tynset og Eidsvoll.

– Jeg håper vi får flere av dem i studio for å være med å gi det norske folk den riktige sommerstemningen – uansett vær, sier Christian Strand i en melding.

Så gjenstår det å se om det dukker opp noen Eidsvoll-overraskelser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.