- Se på illustrasjonene. Det kommer til å bli helt fantastisk når dette står ferdig, sier virksomhetsleder Janka Holstad på Vilberg helsetun.

Kommunen skal investere for 32 millioner kroner på helsetunet. Nybygget blir på 600 kvadratmeter over to etasjer pluss svalgang og skal oppføres på framsida av det nåværende sykehjemmet. Den opprinnelige planen var at arbeidene skulle starte i januar.

- Avtalen med entreprenøren Miljøbygg AS er skrevet og i orden, og da de hadde kapasitet til å begynne nå er vi naturligvis svært glade for det, sier Holstad.

Redusert tilgjengelighet

Hun ønsker derfor å informere ansatte, beboere og besøkende om at det kan bli enkelte utfordringer i tiden framover.

- Det kommer til å være mye byggevirksomhet her. Det skal blant annet komme ny parkeringsplass for de ansatte borte ved Vilberg bosenter. Det vil bli gravd grøfter helt bort, og det skal også settes opp store gjerdet rundt på området her. Helsetunet har smått med parkeringsplasser fra før, og dermed vil tilgjengeligheten bli noe redusert i en periode, sier Holstad.

LES OGSÅ: Bygger ny legevakt og åtte nye sykehjemsplasser

Virksomhetslederen forsikrer at det vil skiltet skikkelig i området.

- Det skal merkes fint om hvor folk skal gå, men vi ber folk være forsiktige i området her og forberede seg på at det kan bli litt lenger å gå fra parkeringsplassen.

Holstad sier flere av de ansatte vil måtte belage seg på å parkere et stykke unna helsetunet.

- Besøkende til legevakta og de med nedsatt gangfunksjon vil bli prioritert i tiden framover, sier Holstad.

Ny legevakt og åtte nye sykehjemsplasser skal stå ferdig til 1. januar i 2017. Arbeidene som vil gi størst utfordringer for ansatte, beboere og besøkende i området vil pågå fram til mars neste år.

Skal redusere innleie

Nybygget skal redusere behovet for leide plasser i private sykehjem. I 2014 leide kommunen i gjennomsnitt 24 plasser. Intensjonen er å redusere dette antallet med fire hvert år fram til 2018.

Planene er beregnet å koste 55 millioner kroner, men kommunen regner med å få 23 millioner kroner i statstilskudd.

Nybygget blir på 600 kvadratmeter over to etasjer pluss svalgang og skal oppføres på framsida av det nåværende sykehjemmet. Bygget skal altså stå ferdig om et drøyt år, med legevakt i første etasje og åtte sykehjemsrom over.

- Dette kommer til å bety et fint og viktig løft for oss, og vil komme hele lokalsamfunnet til gode. Vi er strålende fornøyde med å få dette på plass, og ber folk være forståelsesfulle i byggeperioden framover. Skulle det dukke opp noen spørsmål underveis er det bare å ta kontakt med oss. Vi står klare til å hjelpe de som måtte ha behov for det, sier Janka Holstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.