Bedriftens planlagte samlokalisering gjør at det må bygges et nytt bygg. I dag holder bedriften til i Trondheimsvegen–Jessheim 116 og Industrivegen 10. Det nye lokalet vil ligge i Industrivegen 18.

– Bygget vil romme administrasjon og kursavdeling, cateringkjøkken med utsalg av blant annet lunsj, avdeling for pakking av jobbfrukt, verksted for snekkertjenesten, OrbitArena Bygg, avdeling for forsterkning av bøker, samt pakke- og monteringsavdeling med diverse produksjonsoppdrag, sier Hanne Ulsletten, administrerende direktør i OrbitArena AS. Hun opplyser at nybygget kommer ut på anbud nå i høst.

– Vi regner med innflytting i løpet av våren 2020, sier hun.

Store endringer

OrbitArena feirer 50-årsjubileum i år. Bedriften er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester.

– OrbitArena har vært gjennom større endringer de siste tre årene for å tilpasse oss endringer og behov i markedet. Anbudsutsetting av tiltak og endret tiltaksstruktur har ført til at vi har færre på arbeidspraksis internt, og jobber i større grad sammen med næringslivet for praksis og ordinært arbeid, sier Ulsletten.

Hun legger til at bedriften driftes godt økonomisk og attføringsmessig.

– Vi leverer resultater innen vårt fagfelt som er blant de beste i landet. Det er viktig at vi ser framover, og et ledd i denne prosessen er altså samlokalisering og tilpasning av produksjonsområder, poengterer Ulsletten. Hun presiserer at OrbitArena fortsatt vil yte tjenester til. og i, eierkommunene som er Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal.

Positiv ordfører

Onsdag skrev EUB om at bedriften hadde solgt eiendommen i Trondheimsvegen–Jessheim 116 for 32 millioner kroner. Kjøper er Jessheim Stadion Bolig AS. EUB får opplyst at OrbitArena vil leie tilbake lokalet i to år.

– Vi vil være i bygget i Trondheimsvegen 116 fram til nytt bygg er ferdigstilt i Industrivegen 18, bekrefter Hanne Ulsletten.

OrbitArena er primært et kommunalt- og fylkeskommunalt eid aksjeselskap. Bedriften har cirka 40 ordinært ansatte, 40 ansatte i avdelingen for varig tilrettelagt arbeid og har rundt 80 plasser på øvrige tjenester. OrbitArena AS hadde i 2017 en omsetning på 83 millioner kroner, en økning på 23,1 millioner i forhold til 2016. Hovedårsak til økningen er gevinst ved salg av fast eiendom, står det i årsberetningen for 2017.

– Planene til OrbitArena i Industrivegen virker spennende, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle (Frp). Han regner med å bli orientert om eiendomssalget i eiermøtet 17. september.

OrbitArena

Feirer 50 år i 2018.

Er primært et kommunalt/fylkeskommunalt eid aksjeselskap med 40 ordinært ansatte, 40 ansatt i avdelingen for varig tilrettelagt arbeid og 80 plasser på øvrige tjenester.

Ifølge årsberetningen for var totalkapitalen ved utgangen av året 117,6 millioner kroner, hvorav egenkapitalen utgjør 107,6 millioner kroner. Dette tilsvarer en egenkapitalandel på 92 prosent.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.