Eidsvollingen Torbjørn Oppedal (37) har kommet ut med sin første bok, Papirflygere. Den tar utgangspunkt i postkort og forteller reisene slik de kunne ha vært – om de hadde blitt noe av.

«Med andre ord – skal jeg få skrevet noe kort, må jeg gjøre det før jeg drar. Så langt har det vist seg overraskende lett. Det er bare å lukke øynene», skriver Oppedal.

Boka er delt opp i små sekvenser – til sammen er det 245 av dem, og alle har et postkort som utgangspunkt.

– Boka er illustrert med collager av gamle postkort, som er kjøpt gjennom nettet og i bruktbutikker. Det er en god del nostalgi i dette her, forteller forfatteren.

Postkortene er skrevet i «jeg»-form.

– Fortelleren skriver til seg selv, og gjennom postkortene fortelles hans livshistorie. Det er en rød tråd her, men det er det opp til leseren å oppdage.

– Hva vil du med boka?

– Først og fremst å fortelle gode historier, svarer Oppedal.

Boka er lagd i samarbeid med Svein Størksen og er utgitt på Magikon forlag.

KULTURUKE I ULLENSAKER: - Et mylder av aktiviteter

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.