I løpet av natten har det kommet store snømengder på Øvre Romerike, og snøværet fortsetter. Dette får konsekvenser både på veiene og i lufta.

- La bilen stå

– La bilen stå i dag dersom du ikke er vant til å kjøre på vinterføre! er oppfordring fra trafikkoperatør Mari Aarrestad ved Vegtrafikksentralen til Aftenposten.

- Dette er ekstremt

Ruters pressevakt, Sofie Bruun, sier at nå sliter de med å holde offentlig transportmidler gående.

- Dette er ekstremt. Det har kommet store mengder snø i løpet av kvelden og morgenen, og det ser ikke ut til at det skal gi seg med det første. Det er uvanlig at et snøfall varer så lenge. Nå har brøytemannskapene en fryktelig vanskelig jobb, sier Bruun til EUB.

Hun forteller at det er forsinkelser og innstillinger nær sagt overalt.

- Jeg kan ikke peke på ett bestemt sted som sliter ekstra. Det er problemer over hele linja, sier Bruun.

Hun anbefaler folk som skal ut å reise å gå inn på ruter.no.

- Der oppdaterer vi kontinuerlig avvikene som vi har, sier Ruters pressevakt.

Stengt stasjon

Uværet skaper også utfordringer for togtrafikken.

- Det er forsinkelser og innstillinger pga. store nedørsmengder. Beregn god tid, melder Bane Nor.

Blant annet er Drammen stasjon fortsatt stengt for trafikk på grunn av en feil som hindrer dem i å gi grønt lys. Dette rammer også togene på Øvre Romerike.

Forsinkelser

Skolebussen som går over Slettmoen/Vålaug og Gamle Hadelandsveg er innstilt på grunn av dårlig føre.

Aftenposten sliter også med leveringen av papiravisen tirsdag morgen: Avisen er dessverre forsinket i dag på grunn av vanskelige kjøreforhold, står det i en tekstmelding fra avishuset.

Oslo Lufthavn opplyser at snøfallet fører til forsinkelser i flytrafikken, men de ber likevel passasjerene om å møte opp som normalt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.