Nå kan alle E6-bilister slippe jubelen løs. Det beryktede betongdekket på E6 fra Jessheim til Mogreina skal nemlig skiftes ut.

Statens vegvesen skal de neste seks årene bruke 414 millioner statlige kroner på riksveitiltak i Akershus. I tillegg kommer prosjekter finansiert gjennom Oslopakke 3-midlene i tunnelutbedringsprogrammet og de mange store utbyggingsprosjektene i fylket. Det går fram av veivesenets handlingsprogram for 2018–2023. I Akershus er rammen for riksveitiltakene på 414 millioner kroner totalt. Utbedringstiltak (218 millioner), trafikksikkerhetstiltak (75 millioner) og miljø og servicetiltak (121 millioner). Noe av det lokale bilister kan juble høyest over er altså penger til utskifting av betongdekket på E6.

– Handlingsprogrammet som legges fram nå innebærer at det vil være stor aktivitet på Statens vegvesens områder de neste årene. Drift, vedlikehold og investeringer på riksveinettet vil gi bedre trafikksikkerhet og økt framkommelighet på veiene for trafikantene, sier regionveisjef Per Morten Lund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.