• DIGITALT: Slik kan en side i appen se ut. Alle de kommunale barnehagene i Ullensaker bruker nå dette systemet.
  • LISTER: Appen gjør det enkelt for de ansatte å ha oversikt over barna, hvem som henter, bringer og eventuelt er syke.

De kommunale barnehagene i Ullensaker gikk 1. mars over til en app for å kommunisere med foresatte.

I en hektisk hverdag må kommunikasjonen mellom foreldre og barnehagene gå på skinner. Hittil har det blitt vært lapper, telefonsamtaler og e-post, noe som tar tid både hjemme og i barnehagene. Appen forenkler hverdagen, skal vi tro kommunikasjonsrådgiver Iselinn Næss.

HUSKER DU DENNE: Barnehagebarna lærer språk med nettbrett

– Det skal være enkelt å være foreldre for barn i våre kommunale barnehager. Derfor gikk vi over til appen My kid, sier hun.

ALT PÅ ETT STED

Kort forklart fungerer appen slik at all informasjonen fra barnehagen kommer direkte til mobiltelefonen til foreldrene – som beskjed om at barnet er registrert inn, når barnet sover og når det forlater barnehagen, eller om det skal ha med seg kostyme til et karneval. Ragnhild Bieltvedt Skeie har to barn i Nordby barnehage, og er så langt godt fornøyd.

– Kommunikasjonen er toveis. Hvis et barn har feber om kvelden melder vi fra at det ikke kommer dagen etter. Eller hvis jeg mister et tog hjem fra Oslo kan jeg gi beskjed at det er svigermor som henter den dagen. Appen forenkler hverdagen vår, sier hun.

– Hva med en e-post eller en telefonsamtale?

– E-poster har lett for å bli borte i mengden, og personellet kan ikke alltid ta telefoner. I appen kommer beskjeden umiddelbart, påpeker hun.

KAN FORTSATT RINGE

Erik Brendløkken har jobbet i Nordby barnehage i ti år, og er strålende fornøyd.

– Selvsagt fortsetter vi å ringe foreldrene hvis det skjer noe spesielt, for det er viktig å ha god kontakt med dem. Men daglige beskjeder som det blir mange av, er mye bedre å gjøre via appen. Dette skjer på barnehagens nettbrett eller mobiltelefoner, og vi kan se hvem som har fått beskjedene og hvem som har lest dem, sier han.

– Hva er erfaringen så langt, etter 14 dager?

– Vi har alle ulik digital kompetanse, og noen trenger mer tid på å lære dette. Men allerede nå ser vi at vi sparer tid med appen, tid vi bruker på barna som er vår viktigste oppgave. Og det er veldig fint å slippe alle telefonene morgen og ettermiddag.

Barnehagene sluttet umiddelbart med lapper og mailer da appen ble innført, og barnehagene sikret at alle foresatte tok den i bruk.

– Appen betyr også slutten på at begge foreldrene kommer for å hente på grunn av en kommunikasjonssvikt, fordi den viser at barnet er hentet. Dette letter hverdagen til folk, sier Næss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.