– Jeg tror partiet har godt av å vise seg med andre enn meg. Det kan være sunt. 28 år på rad i kommunestyret er lenge. Det er ingen politikere som har sittet så lenge som meg, sier Tønnessen til EUB.

Han kan også se tilbake på 16 år som fylkespolitiker, åtte år som rådgiver på Stortinget og fire år som møtende vara samme sted.

– Jeg trer pent og pyntelig til side, men vil stå et godt stykke ned på listen ved neste valg, sier han.

– Da risikerer du å bli valgt inn?

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror folk vil respektere mitt eget ønske, sier Tønnessen, som sier han framover vil bruke mer tid med kona og barnebarna.

– Hvem blir partiets ordførerkandidat?

– Det blir klart i første halvdel av september, svarer Tønnessen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.