Tor Arne Gangsø har vært rådmann i Ullensaker i tre år. Han har i den samme perioden ledet det sentrale rådmannsutvalget i Kommunenes Sentralforbund (KS). Nå har han takket ja til å bli ny arbeidslivsdirektør i KS.

GLAD FOR TILLITEN

- Jeg er selvsagt veldig glad for å bli vist den tilliten det er å lede arbeidsgiverdelen av den største og viktigste organisasjonen i norsk offentlig sektor, sier Tor Arne Gangsø.

Gangsø tar over etter Per Kristian Sundnes, som går av med pensjon.

- LEIT Å MISTE ALLEREDE

- Vi er glade på Tor Arnes vegne, men er veldig lei oss for å miste en så god rådmann allerede nå, sier ordfører Tom Staahle.

Gangsø tiltrådte som ny rådmann i Ullensaker august 2013, og sier tilbudet fra KS er så godt at han ikke kan si nei.

- Dette er et jobbtilbud jeg ikke kan si nei til. Jeg er glad for tilliten KS nå viser meg, men er lei meg for å forlate Ullensaker allerede etter drøye tre år.

ORIENTERTE LEDERGRUPPA

Gangsø har orientert ordfører og ledergruppen i et ekstraordinært ledermøte i dag, mandag.

- Det er med tungt hjerte jeg nå har orientert ordfører og egen ledergruppe. Men jeg er trygg på at Ullensaker finner en god etterfølger. Å være rådmann i en vekstkommune som Ullensaker er fantastisk spennende, sier han.

Ullensaker kommune starter rekrutteringsprosessen umiddelbart og tar sikte på en erstatning så raskt som mulig.

Les også: Vil unngå klager med nye gebyrer

BLIR EN UTFORDRING

- Jeg kjenner på stor ydmykhet over å skulle ta over etter Per Kristian Sundnes. Det blir en utfordring å ta vare på den tilliten og respekten Per Kristian har hatt og har i kommunene, hos partene i arbeidslivet og i KS, sier Gangsø.

Det var svært mange godt kvalifiserte søkere til stillingen som områdedirektør for arbeidsliv i KS. I løpet av prosessen ble det likevel stadig klarere at Gangsø var det rette valget, sier administrerende direktør i KS, Lasse Hansen.

Les også: Nytt shoppinganlegg på Kløfta møter motstand

GANGSØ VAR DEN BESTE

- Alle som utgjorde intervjupanelet i denne prosessen er samstemt om at Tor Arne Gangsø er rett person for jobben. Vi har særlig vurdert tre viktige funksjoner; for det første å være leder for et stort område med mange ansatte i KS, for det andre å kunne lede kompliserte tarifforhandlinger med mange involverte parter på en god måte, og for det tredje å bidra til å gjøre KS enda viktigere som utviklingspartner for norske kommuner og fylkeskommuner. I en samlet vurdering framsto Tor Arne Gangsø etter hvert som et opplagt valg, og vi er svært glad for å få ham på laget, sier Lasse Hansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.