Før lokalvalget i 2015 var Janka Holstad Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Ullensaker. Arbeiderpartiet gjorde et godt valg, men måtte likevel se posisjonene bli delt ut på borgerlig side.

Siden har Holstad vært gruppeleder i Arbeiderpartiets kommunestyregruppe og den naturlige lederen for opposisjonspartiene i Ullensaker.

Nå flytter hun til Son i Vestby kommune, og blir dermed ikke å se mer i Ullensaker-politikken. Holstad har søkt om fritak for resten av perioden fra 1. november.

– Hva som skjer i framtida er det vanskelig å si noe om, men inntil videre går jeg helt ut av politikken, sier Holstad.

– IKKE EN ENKEL AVGJØRELSE

Selv om det er flere årsaker til at Holstad nå flytter på seg, innrømmer hun at det ikke har vært en enkel beslutning.

– Det har på ingen måte vært lett. Jeg er blitt vist stor tillit i Arbeiderpartiet i Ullensaker, og gikk til valg som ordførerkandidat. Nå gir jeg meg midt i perioden, og det er ikke med lett hjerte. Det er politikken som har holdt meg igjen fra å flytte før, sier Janka Holstad.

– Men jeg har kommet til at det er et riktig tidspunkt nå. Barna mine har flyttet ut, og jeg står mer fritt til å søke mot kysten igjen. Jeg er født i Kristiansand, og vokst opp på en øy utenfor Ålesund. Derfor har jeg og kjæresten valgte å kjøpe hus i Son, sier Holstad.

VANSKELIG Å KOMBINERE

I august 2016 begynte Holstad i ny jobb som divisjonsdirektør for behandling i Blå Kors, etter å ha vært leder for helse- og omsorgssektoren i Eidsvoll kommune. Hun medgir at den nye jobben i Blå Kors, med kontor i Oslo og mye reising og stort ansvar, også er en medvirkende årsak.

– Jeg innrømmer at det er vanskelig å få timeplanen til å gå opp. Det er ikke riktig ovenfor alle mine gode venner og kolleger i politikken i Ullensaker, uansett politisk farge, å være mer borte enn til stedet. Aller minst er det riktig ovenfor Arbeiderpartiets folk og resten av opposisjonen, som bruker mange timer hver eneste uke for å forberede seg til møter og debatter. Derfor gir jeg meg nå, sier Holstad.

OVERLATER STAFETTPINNEN

Hvem som overtar som ordførerkandidat i Ullensaker Arbeiderparti er foreløpig uklart.

Eyvind Schumacher i Arbeiderparti er lei seg for at Holstad gir seg.

– Ullensaker Arbeiderparti mister en særdeles dyktig politiker, og det er leit, sier Schumacher.

– Nå skal partiet diskutere hvordan vi håndterer situasjonen. Vi må ha nye folk inn i nye posisjoner. Det er for tidlig å si noe mer, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.