- Så lenge helsa er god har jeg lyst til å jobbe, smiler Ruth Damgaard.

Hun kunne pensjonert seg for flere år siden, men Ruth Damgaard har så visst ingen planer om å slutte. Til det trives hun altfor godt i jobben.

- Så lenge jeg er frisk er det gøy å jobbe. smiler hun til EUB.

LES OGSÅ: John Arve Johansen fra Jessheim er ikke som andre 80-åringer

Møbelhuset ligger i Trondheimsveien 77, rett ved siden av Jessheim Storsenter. I de lokalene feirer Ruth og co. faktisk 50-årsjubileum i 2016. Det er spesielt på flere måter i en by som har vært og er i enorm utvikling.

- Ja, det er riktig. Jeg og min nå avdøde ektemann, Arvid Engen, startet først opp møbelbutikk i et modernisert uthus lenger ned i Trondheimsveien. Vi fikk hjelp av en flink Oslo-arkitekt. Hun lærte jeg mye av. Ni år senere satset vi her og bygde oss opp, minnes Damgaard.

Broren til ektemannen Arvid importerte lekre møbler fra Ungarn. Dermed var det med på å forme oppstarten på Jessheim. Ruth husker også godt hvordan hun reiste inn til Oslo hver søndag i et helt år for å gjøre forarbeid.

- Der tittet jeg inn vinduene til alle de fineste møbelforretningene. Slik så jeg hva som var å få tak i, og hva vi selv kunne kjøpe inn. Det var mye fint.

Ingen kjedetilknytning

I dag er Møbelhuset forhandler av møbler, madrasser, møbelstoffer, tepper og noe interiør. Gjennom en årrekke har de vært kjent for sine eksklusive kvalitetsvarer. Kundene kan selv bestille møbelstoffene de ønsker og dermed forme sine egne møbler. Lokalene er på cirka 2.000 kvadratmeter og ligger kun et par steinkast fra Jessheim Storsenter. Møbelhuset har aldri hatt noen kjedetilknytning.

- Det har vi aldri sett noe poeng med. Vi har klart oss godt på egen hånd, og gjennom tett og nært samarbeid med små og store fabrikker. Ruth pleier aldri å ta sommerferie. Hun er 89 år nå, og har arbeidsuker på minimum 42 timer i Jessheim-butikken. Det er faktisk så mange timer den har oppe fra mandag til lørdag.

LES OGSÅ: Eva satser på interiør

Spiser alltid sunn frokost

- Gleder du deg til å gå på jobb hver eneste dag?

- Ja, hvis ikke hadde jeg aldri gjort dette, smiler hun.

- Hvordan har du klart å holde deg så frisk og rask gjennom alle disse årene?

- Jeg har alltid vært flink med maten. Hver eneste dag spiser jeg en god frokost med egg, sursild, honning, geitost, brød fra helsekosten, melk og tran. Favorittmiddagen er fersk suppe. Da får jeg i meg kraft og grønnsaker. Det er godt og sunt for kroppen.

- Hvilke råd vil du gi til andre som måtte vurdere om de skal jobbe videre eller pensjonere seg?

- De må jobbe så lenge de orker. Men det må nesten bli opp til dem selv. Noen ser seg kanskje om etter andre muligheter. Men jeg stortrives med å jobbe og være sammen med andre mennesker. Du lærer noe nytt av andre mennesker hver dag, sier 89-åringen, før hun fortsetter arbeidsdagen i Møbelhuset.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.