Hullet til fundamentet er allerede gravd i Balder Allé, omtrent 300 meter vest for Keplerstjerna. Nå gjenstår bare byggingen av Norges største vindtunnel.

– Her kan du fly på en luftstrøm som går i opptil 300 kilometer i timen. Følelsen blir som et fritt fall før fallskjermen utløsere, sier prosjektdirektør Bjørn Glemmestad i Møller eiendom.

37 METER HØY

Selskapet eier 17 mål i Balder Allé. Vindtunnelen skal bygges på ca. ett av dem, i tillegg til parkeringsplasser.

– Anlegget blir 37 meter høyt, hvorav ti meter er under bakken. Selve tunnelen er ca. 200 kvadratmeter i flate, i de resterende 800 blir det blant annet garderober, kafé, briefiengrom og møterom. Senteret får også en interaktiv VR-simulator, en klatrevegg og et yogastudio, påpeker Glemmestad.

– Hvorfor legge vindtunnelen hit?

– Vi mener dette området er interessant å utvikle. Tunnelen blir et godt tilbud til alle som bor i regionene rundt, og naturligvis et godt aktivitetssupplement til de mangekurs- og konferansegjestene rundt flyplassen. Vi er sikre på at dette blir et morsomt og populært innslag, og alle regioner trenger noe som fenger. Dessuten, dette er en sterkt voksende idrettsgrein, og vi kan arrangere VM her, sier han.

– Her kan alle komme for å fly?

– Ja, fra proffe utøvere og til barn over fem år. Det er få begrensninger, som gravide kvinner.

Det er entreprenørfirmaet ØM Fjeld som skal bygge herligheten. 

LUFTSTRØM

Enkelt forklart handler dette om å sveve i vektløs tilstand i et glassrør som er fire meter bredt og fem meter høyt. En sterke vifte i bunnen sørger for å blåse luftstrømmen oppover.

– Vi har instruktører som veileder og passer på at det ikke skjer noe. Alt man trenger er hjelm og drakt, og et kvarters innføringskurs. Deretter er det inn i tunnelen for å sveve, sier daglig leder Ignacio Martinez i Modern Acitivity Center som skal drifte anlegget. Vindtunnelen blir den eneste av sitt slag på Østlandet, og Skandinavias største, man må til Voss for å finne noe lignende.

FLERE PLANER

Møller eiendom har hatt flere ideer om hva de skal bruke denne eiendommen til, inkludert kontorer og et bilanlegg. De er skrinlagt enn så lenge.

– Vi snakker også om å legge til flere opplevelser hit, som en surfebølge, en ninja warriorløype, og elektrisk gokartsenter innendørs. Ikke noe av dette er bestemt ennå, men hvis det kommer kan vi bruke den samme resepsjonen som vindtunnelen får, sier Glemmestad.

– Hva koster det å bygge en slik vindtunnel?

– 80–90 millioner kroner. Det er en stor investering, sier han.

Ordfører Tom Staahle hilser anlegget velkommen.

– Det tok tre og et halvt minutt å si ja til dette. Her får vi en attraksjon som Ullensaker trenger, og jeg er sikker på at det blir en knallsuksess, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.