Fylkesveg 33 – som var stengt i begge retninger over en strekning på cirka tre kilometer – er nå åpnet igjen. Det opplyser Statens vegvesen til EUB.

– Vegen ble åpnet igjen i 16.30-tiden etter at geolog hadde vært på stedet og sett på terrenget over vegbanen. Det skal ikke være fare for at det raser ned mer snø der nå, er vurderingen som har blitt gjort, sier Kari Hermanrud i Statens vegvesen.

Hun opplyser at fylkesveg 33 mellom Minnesund og Skreia er rasutsatt på enkelte strekninger og at vegen er skiltet med rasfare på disse strekningene.

– Vi kan ikke se bort fra at det kan komme flere nedfall på fylkesveg 33 i snøsmeltingsperioden, men det er ingenting som tyder på at det kommer ned mer snø og is på dette punktet nå, opplyser hun. 

FRIVILLIG BRANNMANN PÅ STEDet

Politiet fikk meldingen om snøraset like før klokka 11.00 i formiddag.

– Vi har fått melding om snøras over fylkesveg 33 i Feiring, sa operasjonsleder Karianne Knutsen i Øst Politidistrikt.

Raset skjedde rett nord for Smaragdgruvene. Snøraset dekket én vegbane.

– Ingen mennesker skal være tatt av snøraset. Det har en frivillig brannmann på stedet verifisert for oss. Det skal være fare for flere småras, uttalte Knutsen.

STENGte VEGEN

På grunn av flere mindre snøras over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring ble vegen stengt, mens geolog undersøker området, meldte Statens vegvesen.

Politi og brannmannskaper dirigerte en stund trafikken forbi stedet. Tirsdag ettermiddag ble vegen stengt.

- Det er uvisst hvor lenge veien ville være stengt. Nå avventer vi de geologiske undersøkelser, sa Åsmund Røseid, byggeleder i Statens vegvesen.

Det ble skiltet omkjøring via E6 og rv. 4. Nå er altså vegen åpnet igjen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.