• Fire soverom: Eneboligen på Styri har nesten ett mål stor tomt og inneholder fire soverom.Foto: Privat

Solgt! Normalt tar det gjerne opptil to uker – og gjerne enda lenger – å få solgt et objekt i boligmarkedet. Det tok i gjennomsnitt 38 dager å selge en bolig i september 2017 i Norge, noe som er fire dager mer enn i september i fjor. Fra byggmester Rune Svendsen la ut eneboligen på Styri i Eidsvoll til den var solgt tok det 60 minutter!

– Det er ny rekord for meg, humrer Svendsen overfor EUB.

Han driver firmaet Rune’s Bygg og Eiendom AS, og har spesialisert seg på å sette opp boliger for salg. Eneboligen i Olstadvegen var den fjerde i rekken. Én av enhetene har familien kjøpt selv privat. Resten er solgt på det åpne markedet.

– Jeg kjøper opp tomter for videresalg av bolig etter at de er satt opp. Selve byggetiden tar stort sett i underkant av ett år. Jeg beregner god tid på prosjektene, Svendsen.

Visning etter et kvarter

Han hadde opprinnelig satt opp første visning søndag. Den er nå av naturlige årsaker avlyst.

– Kjøperne satt på Finn.no og så etter aktuelle objekter i området da jeg la den ut. Det tok ikke mer enn to minutter før de ringte. Etter et kvarter møttes vi på eiendommen. Vi hadde en kjapp visning, og de ga meg et bud 50.000 kroner over prisantydning. Da godtok jeg det, og vi skrev budbekreftelsen på et ark, sier Rune.

Eneboligen hadde en prisantydning på 4.550.000 kroner.

– Du slapp med andre ord å være nervøs for at boligen skulle ligge ute uten å bli solgt?

– Ja, det kan du si. Mitt inntrykk er at det ligger svært få eneboliger med stor eiendom ute i vårt område. Derfor er det stor etterspørsel etter disse, og det vet nok også kjøperne, sier Svendsen.

Eneboligen han solgte har 816 kvadratmeter tomt. Huset har et bruksareal på 159 kvadratmeter og inneholder blant annet fire soverom. Det er under fem kilometer til både Eidsvoll stasjon og Eidsvoll sentrum.

Langt flere leiligheter

Et raskt boligsøk på Finn.no onsdag viser at Svendsen har helt rett. I øyeblikket ligger det 459 leiligheter og 49 nybygde eneboliger til salgs i nettportalen. Ønsker du en stor eiendom for deg selv – uten at eneboligen for eksempel er kjedet – er mulighetene enda færre.

Det var Audun Martinsen og familien som kastet seg rundt og fikk tilslaget på eneboligen på rekordtid.

– Det var flott. Det var få hus på markedet med fire soverom, så det var bare å kjøre på. Vi hadde Vilberg skolekrets som begrensning, sier Martinsen fornøyd til EUB.

Fakta boligprisene

  • På Øvre Romerike steg prisene med 0,1 prosent i september, ifølge ferske tall fra eiendomsbransjen.
  • Tallene viser at prisøkningen på Øvre Romerike har vært 4,2 prosent de siste tolv månedene.
  • Det er solgt 751 eneboliger på Øvre Romerike hittil i år. Snittkvadratmeterpris: 26.453 kroner.
  • Gjennomsnittlig formidlingstid per bolig til salgs for alle typer er 23 dager.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.