Første visning gikk av stabelen søndag og var godt besøkt. Mandag ble budrunden blåst i gang. Allerede 9.01 kom første bud på 7 millioner. 15.30 var salget gjennomført. Den herskapelige eneboligen i Øvre Furuset 12 på Algarheim hadde fått nye eiere.

– Da gikk den for 8 millioner etter første visning. Godt marked for slike unike eiendommer, sier Ann Kristin Hoset, eiendomsmegler i Aktiv Eiendomsmegling.

Bra besøk på visningen

Eiendommen ligger kun cirka ti minutters kjøring utenfor Jessheim sentrum. Dette var nok noe av årsaken til at salget gikk såpass raskt.

– I tillegg dreide det her seg om en unik bolig. Det kommer ikke mange slike for salg, sier Hoset.

Kristian Furuseth – pappaen til Else og Cecilie Kåss Furuseth – var spent på forhånd. Utover mandagen forsto han at det gikk veien i forhold til salg.

– Det er et moderne hus, hvor de gamle kvalitetene er bevart. Det er med tungt hjerte jeg selger, sa han til EUB i forkant av salget.

Hoset sier det var bra med besøk på visningen. I budrunden meldte også flere budgivere seg på. Totalt kom det inn fem bud. Eiendommen hadde en prisantydning på 7,7 millioner kroner. Det var oldefaren til Kristian Furuseth som bygde huset. Faren hans bodde der i sin oppvekst. Det er med andre ord et hus og en eiendom han har hatt et nært forhold til i alle de 18 årene han har eid det.

Ikke lokal kjøper

Hoset forteller at det ikke var lokal kjøper.

– Det ble ikke lokal kjøper, men fra Oslo. Det var bare positive kommentarer å høre blant de besøkende på visningen, noe som var forventet da det er en fin eiendom, sier hun.

Kristian Furuseth jobber til daglig som fastlege på Solli Klinikk på Jessheim. Han kommer til å flytte inn i en leilighet i byen. Noe av det han vil savne mest med huset er de minnerike juleselskapene med døtrene på besøk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.