Veving, nålefilting, maling og book art var blant aktivitetene på sommerskolen til Nannestad husflidslag. 27 barn i alderen 9 til 14 år fikk lære ulike typer håndarbeid som kanskje ikke er så vanlig å drive med lenger.

TRADISJON

Vi har arrangert sommerskolen i flere år. Tilbudet er ment å være et alternativ til de barna som ikke er opptatt av fotball og de andre vanlige aktivitetene. Tanken er også at vi kan nå den oppvoksende slekt med litt lærdom om gamle håndarbeidsteknikker, sier Ann-Heidrun Skår.

Hun synes det er en hyggelig måte å rekruttere nye barn og unge til de faste dagene resten av året.

– Ungene er ivrige og koser seg med alle aktivitetene. Lærerne er en miks av oss voksne damer og unge husflidsinteresserte jenter som selv har vært ivrige sommerskoleelever, forteller hun.

UTSTILLING

Elevene deles inn i grupper og er på en ny aktivitet hver dag. Fredag er det oppsamlingsdag, med fullføring av eventuelt uferdige ting.

– Noen hadde prøvd litt av aktivitetene før. Vi hadde både nålefilting og veving i fjor, men nye produkter. Siden flere av elevene er gjengangere, kunne de gledestrålende si at de kunne litt fra før. Uansett, nye og erfarne elever storkoste seg, sier Skår.

De fleste likte alle aktivitetene, men det pekte seg ut en favoritt mot slutten av uka. Book art.

– De brettet hunder, katter, pinnsvin, eventyrhus med stor iver. Book art var nytt for de fleste, også for oss voksne.

Fredag var det utstilling og både kunstnere og lærere var stolte over resultatet. Så kom nysgjerrige foresatte og alt det fine ungene hadde lagd ble beundret, sier hun.

Ellers kan det nevnes at Kiwi Nannestad sponset sommerskolen med frukt, smoothie og matbokser. Nye leveranser smoothie og påfyll av frukt kom hver dag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.