Samtidig som værmelderne varsler vått vær kommer Eidsvoll kommune med en aldri så liten gladnyhet:

– Nå har vi fått stoppet en del viktige lekkasjer rundt omkring. Vi har også en del vann i magasinene våre, forteller Thomas Meisfjord. Virksomhetslederen kan dermed informere om at vanningsforbudet er delvis opphevet.

Oppfordrer til samarbeid

Likevel er det ikke fritt fram for Hvermansen å åpne slusene.

– I første omgang tillater vi vanning med håndholdt slange og vannkanner. Det betyr at det ikke åpnes opp for bruk av vannspredere, understreker Meisfjord.

– Vannspredere bruker om lag én kubikkmeter vann i timen. Kapasiteten er ikke stor nok til at mange kan gjøre dette samtidig.

Husnummeret avgjør

Virksomhetslederen sier videre at husnumre som har partall kan vanne – med håndholdt slange og vannkanne – på partallsdatoer,

og motsatt.

– Vi er avhengige av at innbyggerne samarbeider med oss i kommunen når vi nå delvis opphever vanningsforbudet, fastslår han.

skogbrannfaren kan avta

– Tropevarmen er etter all sannsynlighet over for denne gang. Nå blir det en periode der de ekstremt høye temperaturene erstattes med det vi kaller «normalen». Det ser ut til at det kommer en del regnbyger over hele Østlandet. Først og fremst fredag, men også i starten av neste uke, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan.

– Det er også fare for at det kan komme torden. Men det ser ut til at det kommer såpass mye regn at skogbrannfaren vil avta, sier statsmeteorologen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.