I åtte uker har NRKs sommertog rullet gjennom landet. Det startet i Rognan i Nordland 27. juni og har siden den gang tøffet seg sørover. Hver dag har NRK hatt Sommeråpent fra en stasjon, og neste lørdag, 22. juli, er det full stans på Eidsvoll stasjon med sending, både direkte og i opptak.

OGSÅ DAL OG BØN

Sommertoget kommer sørfra og det vil det ha korte stopp både på Dal og Bøn.

– Vi oppfordrer folk til ta med seg flagg og lage liv og røre, også der, sier ordfører John-Erik Vika og kultursjef Siv Krogh Österholm. Med seg på laget, som teknisk arrangør og tilrettelegger, har de Eidsvold Turn Fotball og Petter Helgesen.

– ETF har fått så god erfaring med slike store arrangement, at vi har ingen betenkeligheter med å overlate ansvaret til dem, sier Vika.

Toget vil ha ti minutters stopp både på Dal og på Bøn, og da kommer NRKs programleder ut og intervjuer folk. Dette vil bli sendt i opptak under ettermiddag/kveldssendinga.

– Toget vil ankomme Eidsvoll ca. 13.50, hvor det stopper for dagen. Der vil det bli gjort opptak som sendes senere. NRK har ansvar for hele kveldsarrangementet, forteller ordføreren, som lover å stå klar med ordførerkjede på Romerikesbunad.

I fjor kuppet han Skibladners sending fra Eidsvoll med sang.

– Det er stor mulighet for at jeg finner på ett eller annet, også i år, smiler han.

– Vi startet i fjor med Skibladner minutt for minutt. Da hadde også NRK en forholdsvis kort sending, men det var langt fra hva som blir Eidsvoll til del nå. Nå har vi en gylden mulighet til å få vist oss fram, sier Vika.

De tre oppfordrer folk til å møte opp på stasjonenen for å lage live og røre.

– Aktivitetene er ikke tidfestet og det er flere aktører som kommer til å bidra, blant annet er lag og foreninger involvert. Har du eller din forening aktiviteter dere ønsker å bidra med? Ta kontakt med meg på mail eller telefon, sier Petter Helgesen, som har adresse petter@etf-fotball.no.

Store deler av parkeringsplassen ved Eidsvoll stasjon vil bli stengt, og Helgesen oppfordrer derfor folk til å parkere i Sundet og bruke beina over til stasjonen.

Slik ser togruta ut lørdag 22. juli:

•Kl. 13.10: Sommertoget ankommer Dal stasjon og blir stående i 10 minutter

•Kl. 13.30: Sommertoget ankommer Bøn stasjon og blir stående i 10 minutter

•Kl. 13.50: Sommertoget ankommer Eidsvoll stasjon – ønskes velkommen av ordfører, John-Erik Vika.

•Kl. 21.30: Direktesending fra Eidsvoll stasjon

Fakta

I sommer reiser NRK rundt i Norge på jernbanen. Hver kveld har de sending fra en stasjon

Sommertoget ankommer Eidsvoll 22. juli.

Det vil ha korte stopp både på Dal og på Bøn.

På kvelden sendes Sommeråpent i sin helhet fra Eidsvoll stasjon.

Folk oppfordrers til å møte fram og ønske toget velkommen med flagg og godt humør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.