• Søppel. Dette synet møter turgåerne rundt Kløfta industrifelt. Foto: Privat

Gjennom året får EUB et titalls telefontips fra folk som finner små og store søppelmengder rundt om i terrenget. Altfor mange mennesker bruker heller tid på å finne en plass i skogen for å tømme søppelet sitt, i stedet for å kjøre til Dal skog.

Forsøpling rundt og på industrifeltet langs E6 på Kløfta har vært et kjent og gjentakende problem i flere år, og det ser ut til at situasjonen blir verre for hvert år. Til turgåeres store fortvilelse.

UHOLDBAR SITUASJON

EUB har snakket med en av dem som ferdes på stiene innerst i Dyrskuvegen, og som har klagd til kommunen flere ganger på forholdene.

– Det er mye forsøpling rundt hele Kløfta, og spesielt innerst på industrifeltet.

– Kommunen sier de ikke har ressurser til å sette opp flere søppelkasser her. Situasjonen er uholdbart, sier tipseren som vil være anonym.

Hun påpeker at det til tross for manglende kommunale ressurser til søppelspann på Kløfta, har dukket opp en rasteplass med søppelspann ved nedkjøringen til Labben hundepensjonat, midt mellom Kløfta og Jessheim.

– Der er det langt mindre trafikk enn på industrifeltet.

– Jeg skjønner ikke prioriteringen, men setter selvfølgelig pris på et sted å kaste hundeposene langs gangstien, sier hun.

– Det dumpes mye rart på industrifeltet. Jeg synes det er ekstremt heslig å finne avføring på turstien. Det må være mulig for kommunen å finne en løsning her, påpeker hun.

PLUKKET SELV

Arne Houmsmoen bor i Sagmovegen, like overfor Eidsvoll Verk stasjon, og opplever at veikantene er forsøplet hver vår.

– Jeg ringte kommunen nylig om årets situasjon, men de kunne ikke komme for å rydde fordi dette er en fylkesvei. Dermed satte vi naboene i gang en ryddeaksjon selv og fikk kjørt bort mange bæreposer med søppel. Dette kan vi gjøre hver eneste vår etter at snøen har smeltet, påpeker han.

Houmsmoen synes heller ikke noe om at en gammel knekt lyktestolpe med armatur har ligget i veikanten i minst to år før kommunen hentet den onsdag i denne uken.

– Det virket som stolpen var knekt tvers av, og siden har den bare ligget i veikanten. Den var i ferd med å gro ned i bakken, men ble endelig hentet, sier han.

Hold deg oppdatert på det som skjer der du bor. Bli abonnent på EUB.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.