I dokumentarserien «Søsken» fikk seerne innblikk i hvordan det er å ha en bror eller søster som er syk eller har store utfordringer i livet. Og blant dem seerne ble kjent med, var de tre eidsvolljentene Linnea, Martine og Kaisa. Linnea har den sjeldne muskelsykdommen spinal muskel-atrofi (SMA), som gjør at hun sitter i rullestol, har svært begrenset muskelkraft og trenger en god del ekstra hjelp i hverdagen.

– Jeg må ta en del medisiner, ha fysioterapitimer og sånn. Sykdommen gir meg noen utfordringer i hverdagen, men jeg har det veldig fint, altså. Det går bra, sa Linnea da EUB intervjuet henne i forbindelse med at serien ble vist på TV 2.

Lørdag vant serien en «gullrute» under utdelingen i Bergen. Serien var nominert i kategorien «beste dokumentarserie».

Linnea var med på scenen og tok imot prisen, blant annet sammen med regissør Mari Storstein, som i likhet med Linnea har SMA.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.