• TEKNIKK: El-sparkesyklene har skivebremser, luftfylte hjul og de kan klappes sammen og låses.

– Vi ser at flere og flere inngår skjermbytteavtaler direkte med mobilselskapene, sier daglig leder Egil Johan Wolvik Nilsen.

– Fremdeles har vi mye å gjøre med reparasjoner av mobiltelefoner, nettbrett og pc-er. Vi ønsker å utvide spekteret noe, og det gjør vi nå med el-drevne sparkesykler, forklarer Nilsen.

Han legger ikke skjul på at de også merket inntoget til konkurrenten Dr. Mobil på Amfi Eidsvoll noen hundre meter bortenfor. Mobilfikser’n på Jessheim driver også med mobilreperasjon.

Ikke en vanlig sparkesykkel

Sparkesyklene Råholt-bedriften selger er milevis unna farkostene ungdommene på 2000-tallet sparket seg rundt på.

– Disse sparkesyklene har skivebremser, luftfylte hjul og de kan klappes sammen og låses. På styret har de lykt, ringeklokke og kontrollpanel, forklarer han.

INNENFOR LOVVERKET

Mulighetene for el-sparkesykler åpnet seg først da regjeringen opphevet forbudet mot «ikke-selvbalanserende el-kjøretøy». Lovforandringen skjedde i april, og Nilsen kastet seg raskt rundt sammen med firmapartner Kristian Wålberg.

– I følge tester når den mest populære modellen vår en toppfart på 26 km/t. Dette er over tillatt fart i Norge, så vi modifiserer syklene slik at de oppfyller myndighetenes krav, beroliger han.

NETTBUTIKK

Både lokale og folk fra andre deler av landet har skaffet seg tohjuling fra Råholt-karene.

– Senest i går var det en kunde som tok toget fra Oslo og gikk hit fra Eidsvoll verk. Returen tok hun på sparkesykkel, smiler Nilsen, som sier kundegruppen er variert:

– Det er flere studenter, barn og pendlere som har kjøpt el-sparkesykkel fra oss. Vi har også en nettbutikk der folk fra hele landet legger inn bestillingene sine.

Vegg i vegg ligger sykkelbutikken The Duke Sport.

– Foreløpig har vi ikke noe samarbeid, men kanskje vi burde forhøre oss om en serviceavtale, funderer Nilsen.

LÆREBEDRIFT

Gadgetrep ble i mai godkjent som lærebedrift. Det betyr at elever ved IKT servicefag kan ta fagbrev hos Råholt-bedriften.

– For øyeblikket har vi to unggutter som jobber deltid hos oss. Håpet er å utvide åpningstidene etter hvert som de blir mer selvstendige. Vi synes det er positivt å kunne tilby arbeidserfaring til lokale ungdommer, påpeker Nilsen.

OM REGELVERKET

  • Små, elektriske kjøretøy er nå likestilt med sykler.
  • Har ingen aldersgrense.
  • Kjøretøyet skal være utstyrt med frontlys, baklys og reflekser.
  • Kjøretøyet må også ha signalhorn eller -klokke.
  • Krever ingen obligatorisk opplæring.
  • Har ingen registrerings- ­eller forsikringsplikt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.