– Dette er kjempeflott. En stor takk til fotballen i Bjerke. Det vil åpne seg mange muligheter med samarbeidet med Bjerke IL fotball, slik vi ser det. Anlegget gjør det blant annet mulig å arrangere for eksempel kretskonkurranse på stedet, slik at vi kan være med å arrangere større arrangementer i regi av kretsen, sier Stian Berntsen, troppsleder for Nannestad 1 speidergruppe.

Han opplever det selvsagt som vemodig å bli kastet ut fra sine lokaler etter nesten 50 år på Haugastøl.

– Men vi ser nå lyst på framtiden og feiring av 60-årsjubileet vi har neste år, sier Berntsen.

SELGER HAUGASTØL

Kommunestyremøtet vedtok tirsdag 19. juni salg av deres speiderhus Haugastøl.

– Vi har forstått i lengre tid at vi ikke klarer å kjempe for Haugastøl da det ikke har vært noe politisk vilje til å støtte oss. Vi har sett på flere lokaler, både på Maura skole og Bygdehuset i Nannestad. Det er disse lokalene Nannestad kommune har kommet opp med i prosessen, men ingen har vært gode alternativer til oss. Vi prøvde å legge opp til at vi skulle få bli på Haugastøl til nytt kulturtun i Nannestad sto ferdig, slik at vi ble likebehandlet med Heimskringla, men dette ønsket ikke politikerne. Dette hadde ført til at vi også hadde hatt litt bedre tid til å se etter løsninger, påpeker Berntsen.

INVITERTE TIL DIALOG

Berntsen forteller at han etter avisoppslaget i EUB fikk en telefon fra Odd-Arvid Rønning i Bjerke IL fotball, som inviterte til dialog angående lokaler.

– Vi var på uformell samtale med ham 12. juni, og så på lokaler og muligheter for samarbeid. Styret er også positive til flerbruk og samarbeid, sier Berntsen.

Han retter en stor takk til Rønning for at han tok kontakt, og måten han tok imot dem på.

– Takk til styret i fotballen som også er positive. Selvfølgelig er ikke alt klart enda, men vi har troen på et godt samarbeid med Bjerke IL fotball. Vi tør derfor å gå ut med dette før avtaler er skrevet. I prosessen har vi kritisert politikerne for å være stille av seg, og ikke vist interesse for vår sak, og at slik hadde de aldri behandlet idretten. Vi synes derfor det er veldig hyggelig at det er nettopp idretten i bygda som står fram og inviterer oss til et samarbeid, og strekker ut en hånd til oss, sier Berntsen.

POSITIVT MED FLERE AKTØRER

– Dette tror jeg blir veldig bra. Nå gjenstår det bare å lage en avtale, men den blir vi enige om. Da jeg fikk vite at speiderne må flytte fra Haugastøl tenkte jeg at vi kanskje kunne få til noe hos oss. Vi har stor plass, og har også planer for videre utvikling av området. Det er jo positivt at flere aktører kan bruke området. Kommunen har hele tida vært positive til hva vi holder på med, og da kunne vi på en måte gi litt tilbake, sier Odd-Arvid Rønning.

LES OGSÅ: Speiderne kastes ut av Haugastøl

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.