I andre halvdel av mars flytter Sporten Eidsvoll fra dagens to lokaler i sentrum. Nå skal de inn i de tidligere Matkroken-lokalene i SG-senteret.

- Vi satser på å åpne en splitter ny sommerbutikk med dunder og brak rundt 20. mars. Det blir garantert mye fokus på sykkel og sko, sier daglig leder og majoritetseier, Ole Dønnum.

Planen framover er å bli værende i SG-senteret fram til det nye kjøpesenteret i Wergelandskvartalet står ferdig.

- Det skal etter planen være klart til innflytting om fem år. Vi har allerede bestemt oss for å flytte inn der og satse videre i Sundet, poengterer Dønnum.

LES OGSÅ: Her er årets butikk og årets ansatt

Mer spisset sportsbutikk

Flyttingen av sportsbutikken er en del av en større prosess.

- Vi vil få en effektivisering av driften. Kundene slipper å kjøpe ski på den ene siden av gata og hansker på den andre. De vil også slippe å stå i kø to steder. Løsningen vi har hatt har ikke vært ideell. Vi ser optimistisk på at flyttingen vil gi oss et løft, sier Atle Gjødingseter, også han én av eierne.

- De siste årene har vi styrket fagbemanningen vår. Skal vi overleve i sentrum må vi skille oss ut i mengden og være dyktige på fag, sier Ole Dønnum.

For noen måneder siden begynte Raymond Lishaugen å jobbe i sportsbutikken. Han løper, sykler og går på ski på høyt nivå, og har flere ganger gjort seg solid bemerket i Birkebeiner-trippelen. Dette har vært et viktig ledd i den nye spesialiseringen.

- Hevingen av kompetansenivået gjør også at vi er blitt mer eliterettet. Barn, mosjonister og bredde skal fortsatt være en styrke for oss, men samtidig skal vi favne flere som er interesserte i ski og sykkel, sier Dønnum.

I løpet av året kan det også bli endringer på eiersiden. Ole Dønnum, Eivind Olsrud og Atle Gjødingseter står oppført som aksjonærer i dag. Det er ønskelig å få inn Raymond Lishaugen på sikt.

Seks henvendelser til senteret

- Men jeg håper å være sjuende far i huset her så lenge helsa holder. Jeg har planer om å jobbe i sportsbutikk til jeg blir 80 år. Men det er selvfølgelig avhengig av innsatsen. Gjør jeg en dårlig jobb og lukter røyk til enhver tid kan samarbeidet bli kortvarig, humrer Dønnum.

Sporten Eidsvoll har leid lokalene der de er i dag av Eivind Olsrud.

- Dette er et ledd i omorganiseringen i forbindelse med byggingen av nye Wergelandskvartalet, sier Eivind Olsrud. Han jobber nå med forskjellige løsninger for lokalene Sporten har disponert.

- Per nå er det ingen nye leietakere klare der, men det vil vi jobbe med framover. Det nye kjøpesenteret i Wergelandskvartalet blir på over 10.000 kvadratmeter og vil ligge i 1. og 2. etasje.

- Hittil har vi fått fem-seks henvendelser fra næringsaktører som vil inn der, sier Olsrud.

LES OGSÅ: - Planene er kjempespennende. Nå har folk gnåla om at alt bare skjer i sørbygda i mange år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.