Seks år med oppussing var endelig ferdig. Så ble en diger stein sprengt gjennom taket.

Nå er eneboligen i Vestre Hurdalsveg i Maura totalskadet.

– Det er jo helt tragisk. Vi var akkurat ferdige med å pusse opp huset, og hadde fått inn den første leieboeren her. Så skjer dette her. Det er fortvilende, naturligvis, sier huseieren til EUB.

Politiet fikk melding om sprengningsulykken torsdag ettermiddag. Sprengningsulykke skal ha skjedd på Tangen Pukkverk. Politiet på stedet opplyser til EUB at alle rutiner ble fulgt i forhold til evakuering av nærliggende hus i forbindelse med sprengningen.

 – Vi har brukt fem-seks år på oppussingen. Det har vært maling av vegger, nye fliser på badet, maling utvendig og nye gulv. Trist at dette skulle skje, men heldigvis var ingen hjemme her, sier huseieren.

STORE SKADER

EUB er på stedet torsdag ettermiddag, og observerer store materielle skader. Både eneboligen og uthuset er truffet av store steiner, som ifølge politiet har kommet flyvende gjennom lufta i forbindelse med sprengningsuhellet rett i nærheten.

– Det var heldigvis ingen hjemme. De pleier alltid å evakuere de som bor her bort på nabogården. I tillegg blir veien sperret av, slik at ingen får passere når sprengingen pågår, sier huseieren og viser fram de materielle skadene på huset til EUB.

Den store steinen som traff eneboligen har gått tvers gjennom veggen og taket, videre gjennom første etasje og helt ned i kjelleren. Det er tydelig at den har hatt en enorm kraft.

– Veggen er forflyttet. Ja, hele grunnmuren på huset har tydelige skader, sier huseieren.

Familiehjem siden 1963

Han forteller at eneboligen har vært i familiens eie siden det ble satt opp i 1963. Først gjennom foreldrene, så broren og nå til sist huseieren.

– Heldigvis kom ingen mennesker til skade her. Normalt leier en høygravid kvinne dette huset. Hun var blant de evakuerte, sier broren til EUB.

– Alle rutiner er heldigvis blitt fulgt i forhold til evakuering. Men det skjedde en sprengingsulykke. Ingen personer var til stede i denne eneboligen. Det er vanskelig å si akkurat hva som har skjedd, men det har vært to salver. Én stein har gått i eneboligen og én i garasjen. Det er blitt relativt store materielle skader, sier innsatsleder i politiet, Andreas Nilson, på stedet.

Han opplyser at politiet rutinemessig har opprettet en undersøkelsessak i håp om å avdekke hvordan sprengningsulykken kunne skje.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.