Mens Jan Amundsen satt i godstolen i stua og fulgte med på både TV-en og fuglehuset utenfor kjøkkenvinduet, smalt det plutselig en spurvehauk inn i kjøkkenvinduet.

– Den har sittet her ute et par ganger og speidet på fuglene, men da har aldri angrepet som den gjorde denne gangen, forteller Amundsen og er overrasket over at hauken kom så tett på huset.

– Kona mater mange spurver som kommer hit daglig, så den visste nok at det var et enkelt bytte her, sier han og synes selv det var artig å få oppleve rovfuglen i aksjon.

– Jeg har aldri opplevd noe slikt på de tretti årene jeg har bodd her, sier han og opplyser om at spurven fortsatt var i live da hauken fløy sin vei.

Kona Lill Tove Amundsen var ikke like begeistret som mannen sin for at spurvehauken har tatt turen innom.

– Det virker ikke som at de andre fuglene har blitt påvirket av hendelsen, men om den fortsetter å komme tilbake, ja da må jeg slutte å fôre fuglene da, sier hun.

Spurvehauk i gangen
Tore Bjørn Torp har hytte på Storbråten i Gullverket. Også han fikk besøk av en spurvehauk forleden.

– Vi hørte et forferdelig leven ute fra gangen, og da jeg snudde meg, så jeg at det var kommet inn en stor fugl, forteller Torp som har en teori om at hauken må ha kommet inn da den skulle gå til angrep på småfuglene som spiste fra meisebollene utenfor.

– Når det er fint vær ute, lar vi døra stå åpen hele tiden. Da har hauken sikkert ha jaget en av småfuglene inn, så har den klart å komme seg ut igjen, men ikke hauken, spekulerer Torp og forteller at hauken skal ha kommet seg ut uten videre skader.

– Den prøvde å fly ut av vinduet igjen, men kona mi tok tak i en genser og prøvde å vifte den mot døra. Deretter fløy den fint og galant ut etter en fem minutters tid, sier han.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook!

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.