Ullensaker kommune spyler av vannrørene i Nordkisa i uke 40.

Hovedvannledningene blir rengjort ved spyling. Dette kan medføre dårlig vanntrykk og noen kan miste vannet i korte perioder. Noe brunt vann må påregnes i perioder, også etter avsluttet arbeid. Dette gjelder også i tilstøtende områder.

LES OGSÅ: Flytrafikken forurenser vannet i liten grad

Kommunen anbefaler dette i dagene fremover:

Steng alle vannkraner mens arbeidet pågår.
Når vannet er tilbake kan det være brunt. Kaldtvannskranen bør åpnes for å slippe ut luft og for å spyle ut eventuelt brunt vann og partikler.
Utsette hvitvasken til vannet er i normal tilstand.
Vannet kan være brunt, men er uansett trygt å drikke.

Ved vedvarende misfarging av vannet utover ettermiddag/kveld, bør det tappes fra kran nærmest mulig vanninntaket i huset. La det renne til vannet igjen ser klart ut.
Ved vedvarende dårlig trykk, bør siler på vanninntaket rengjøres.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.