Kommunen kan fortsatt unngå å måtte betale.

Statistisk sentralbyrå (SSB) har vedtatt å gi Eidsvoll kommune tvangsmulkt fordi de ikke har overholdt opplysningsplikten til egenmeldt sykefravær for 2. kvartal i 2018. Fristen for å sende inn opplysninger var 8. august. I et brev fra SSB som EUB har fått tilgang til framgår det at tvangsmulkten er på 6.780 kroner. Der står det også at kommunen, selv om SSB har vedtatt å gi tvangsmulkt, fortsatt kan unngå å betale. «Send inn opplysningene som mangler så snart som mulig og senest innen 29. august», står det i brevet.

– Administrasjonen i kommunale virksomheter har en stor arbeidsmengde. Vi er derfor tidvis litt på etterskudd med den rapporteringen som kreves av oss fra ulike instanser. Men det er ingen dramatikk i dette. Jeg har på min plan at rapporten sendes SSB i dag, og da unngår vi tvangsmulkt, sier Vidar Roseth, virksomhetsleder i Eidsvoll kommune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.