• VELKOMMEN. Hanne Østby og Svein Hoelsæter gleder seg til nye forestillinger av Gull og gråstein.

I år kan teateret og samarbeidspartner Eidsvoll Lions klubb invitere til kombinert teaterforestilling og St. Hans-feiring. Lions rigger til med telt og kafé med alle rettigheter der det serveres mat og nødvendig drikke alle tre spilledagene.

ST. HANS-BÅL

– St. Hans-kvelden gir oss en unik mulighet til både i oppleve teateret og til å feiring sammen. Kanskje kan vi også få til et bål ved Øvre Holsjø, sier Svein Hoelsæter i Eidsvoll Lions.

LITT FRI HISTORIE – MYE HUMOR

Den litt frie, historiske forestillingen spilles med mye glede og humor på en avsidesliggende Farmen-gården Løntjernbråtan i Gullverket og tar utgangspunkt i gruvedrifta som foregikk i området til i 1907.

det meste SOM I FJOR

– Vi har endret litt i starten av forestillingen for å tydeliggjøre tidsepoken, og dessuten lagt inn noen ordtak. Ellers er forestillingen som i fjor, forteller Hanne Østby som har skrevet manuset sammen med Arne Sundli.

– Uteteater er mer krevende enn innendørs, men si har også stort sett de samme skuespillerne som i fjor. Det letter oppsettingen, og vi har et fin samarbeid med Linos-klubben, sier hun.

1000 TILSKUERE

Kapasiteten er begrenset til 250 tilskuere, og i fjor fylte teateret fire fulle forestillinger på to dager. I år blir det fire forestillinger på tre dager, fredag 23. juni, to forestillinger lørdag 24. og én forestilling søndag 25.

Billettsalget foregår både på nettet og lokalt.

– Det blir spennende å se om Farmen-effekten fortsatt er der. Dette er i hvert fall en fin mulighet til å oppleve at det gamle huset lever, sier Østby.

SHUTTELBUSSER

Publikum må parkere ved Lynesvangen, på sørsiden av Øvre Holsjø. Derfra til Løntjernbråtan er det to kilometer, eller omtrent 20 minutters gange.

– Vi setter opp gratis busser fra parkeringsplassen til Løntjernbråtan foran hver forestilling for dem som synes det blir for langt å gå, men vær ute i god tid, sier Svein Hoelsæter.

– Publikum skal heller ikke betale vegavgift på allmenningsvegen. Teaterbilletten dekker også bomavgiften, forteller han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.