Andelen elbiler øker veldig i vårt distrikt, ikke minst med tanke på pendlertrafikken. Jessheim sentrum var lenge uten moderne ladestasjoner, men Skovly parkeringshus har nå installert 28 slike med betalingsløsning til offentlig bruk. Og flere skal det bli.

KUNDER OG BEBOERE

– I parkeringshuset i Skovly har vi montert 20 ladestasjoner til offentlig bruk i første plan og to i tredje plan. Der oppe har vi også montert seks til beboerne, sier driftssjef Lars Thune i Jessheim storsenter.

Han påpeker at slike investeringer slett ikke er gratis.

– Vi har brukt godt over en halv million kroner allerede. Det er infrastrukturen som koster penger, selve laderen er ikke særlig dyr. Vi har satset på et norsk system som jeg mener er det beste på markedet, utviklet av tidligere ingeniører i Nordsjøen. Og flere blir det fordi vi tenker å montere opp ladestasjoner ute også, sier han.

– I fjor sa du at det blir montert flere ladestasjoner også utenfor Fakkelsenteret, på veggen mot rådhuset. Når skjer det?

– Der har Olav Thon-gruppen overtatt prosjektet. De er på gang med en annen leverandør enn den vi har valgt, og det blir rundt ti stykker. Jeg er usikker på når de blir montert, men det skjer i alle fall i år. Strømmen ut til veggen er allerede ferdig lagt opp, påpeker Thune.

KOMMER PÅ KLØFTA

Hittil er det bare det tidligere KB-senteret som kan skilte flere og moderne ladestasjoner på Kløfta. Men det varer ikke lenge, skal vi tro senterleder Siri Heimlund på Romerikssenteret.

– Vi får kundeladere ute på parkeringsplassen et sted, men jeg kan ikke si noe om når de kommer. Det er opp til Olav Thon-gruppen som eier oss å bestemme, påpeker hun.

Heimlund er en av mange som tror elbiler er kommet for å bli, og har naturligvis meldt dette inn til eierne.

– Vi vil ha dem på plass så fort som mulig, så vi pusher på i systemet, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.