– Det er i praksis revejakt det er snakk om, men det gjelder også kråke, sier Ole Haugen, leder for Ullensaker grunneierlag.

Det ble lov til å jakte rev og kråke fra 15. juli.

Det er nå så stor skogbrannfare at skytebanene er stengt. Imidlertid opplevde vi øvelsesskyting i utmarka for et par dager siden, og da ble det vist til at det er lov til å jakte rev. Derfor vedtok vi å stoppe all jakt inntil videre, sier Haugen.

Bukkejakta starter 10. august, og også den kan bli rammet.

–Vi ser det nå an, men kommer det ikke nok regn vil også bukkejakta bli utsatt med det vedtaket vi nå har gjort. Vi håper for alles del at det kommer regn. Jakt er jo bare en fritidsaktivitet det lett går an å forsake, sier Haugen.

LES OGSÅ: Familien havnet midt i skogbranndrama

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.