Avgjørelsen kom etter en interpellasjon fra Christoffer Nyborg (H).

AVISAVSLØRING

Saken vakte stor oppsikt da Eidsvoll Ullensaker Blad kom på sporet av nedleggelsen. Administrasjonen hadde  bestemt å slå helsestasjonen for småbarn og jordmortjenesten på Råholt sammen med tilsvarende tilbud i Sundet. 

Vedtaket om flyttingen fra Råholt ble fattet uten politikernes medvirkning. Først da lokalavisen begynte å stille spørsmål, ble politikerne i hovedutvalget for helse og omsorg orientert. De andre politikerne fikk saken gjennom avisen.

– UAKSEPTABELT

– Det er uakseptabelt at denne form for endring i tjenestetilbudet ikke først kommer til politisk behandling, og det er like uakseptabelt å flytte helsestasjonen vekk fra Råholt, sa Nyborg.

– Vi må styrke helsetjenesten på Råholt, ikke avvikle den, la han til.

– RABALDER

Nyborg fikk sterkt støtte av Terje Tønnessen (Frp).

– Da jeg leste om saken, sa jeg at det kom til å bli rabalder, og det har det blitt. Jeg tror jeg aldri har fått så mange henvendelse om en enkelt sak som i dette tilfellet, uttalte han.

– Jeg støtter forslaget om å stoppe prosessen. Det er ingen økonomisk gevinst i flyttingen. Denne tjeneste skal fortsatt være tilgjengelig på Råholt, kommenterte Tønnessen.

– EGET FORGODTBEFINNENDE

– En flytting vil få konsekvenser for innbyggerne på Råholt. Vi er nødt til å ha helsestasjon både på Råholt og i Sundet, sa Hilde Stoltenberg (uavhengig).

– Administrasjonen kan ikke bare vedta flytting ut fra sitt eget forgodtbefinnende, uttalte Hugo Aurdal (PP).

- Det er naturlig at reaksjonene blir sterke. Prosessen har vært dårlig og politikerne ble for seint involvert, uttalte Torleif Hamre (SV).

AVGJØRES TIL HØSTEN

Ordfører John-Erik Vika (Sp) forsøkte i sitt svar på interpellasjonen å begrunne sentraliseringen. Han viste blant annet til den vedtatt økningen av bemanningen som et argument for å samles på ett sted.

Han foreslo opprinnelig å la flytteprosessen gå, og ta en politisk behandling til høsten.

Han innså imidlertid raskt at dette var det sterke motforestillinger mot, og etter et gruppemøte fremmet Vika forslag om å avbryte flytteprosessen.

– Jeg ser at denne kan bli en kamp mellom sørbygda og midtbygda. Det er vi ikke tjent med, sa han og foreslo derfor å stoppe flyttingen og ta en politisk behandling av saken til høsten.

Det forslaget fikk full tilslutning blant de folkevalgte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.