Mer enn halve Vilberg u-skole skal rives og bygges ny. Arbeidene starter trolig ved årsskiftet. Da må elever inn i brakker. FAU ber om å få undervisnings-brakkene på plass allerede nå.
- Denne løsningen må jo uansett komme på plass seinest til høsten, skriver FAU-leder Christine M. Salvesen i et brev til Eidsvoll kommune.

UTFORMINGEN AVKLART

- Etter hva vi forstår, er det nå avklart hvordan bygget skal utformes, og dermed vet man også hvilke arealer som vil bli bebygd, og hvilke som vil være friarealer. Vi vil derfor be kommunen om snarest mulig å sette opp brakker på områdene som ikke skal bebygges, opplyser Salvesen.

BRAKKER ER BEST

Det er skolens inneklima som er årsaken til FAUs henvendelse til kommunen.
- Skolens inneklima er svært dårlig, noen som gjentatte ganger er blitt fastslått i tilsynsrapporter, påpeker Salvesen.
- Mange skoleelever sliter med hodepine og luftvegsproblemer, og for dem er det en utfordring å komme seg gjennom skoledagen. Å få undervisningen i brakker vil være en klar forbedring av dagens situasjon, mener hun.
- Dersom det ikke er mulige å reise brakker nok til alle elevene før byggestart, ber vi om prioritering av elever som i dag har klasserom med spesielt dårlige inneklima, skriver Salvesen.

INGEN LOVNAD

Eidsvoll kommune er klar over problemet med inneklimaet, men kan ikke love brakker umiddelbart.
- Vi må se på hvordan renoveringen skal gjennomføres, og det er ikke endelig bestemt hvor brakkene kan reises, kommenterer prosjektleder Steinar Reinsberg.
- Dette har blant annet med framføring av høyspentkabler å gjøre.
- Det er også et spørsmål om alt må rives samtidig og om alle elevene samtidig må over i brakker under ombyggingen, påpeker han.

PLANENE

Det som nå er klart, er hva som skal bevares og hva som skal rives.
Hovedfløya og bygget videre nordover skal beholdes.
Det som skal rives, er den lange to etasjers fløya sørover fra hovedfløya, formingsbygget og paviljongen der 8. trinn holder til.

ANLEGGSSTART VED ÅRSSKIFTET

Tegninger av nye Vilberg ungdomsskole er ennå ikke offentliggjort, men etter hva vi erfarer, skal det reises et større bygg sørover fra hovedfløya. Dette bygget blir høyere enn det som står der nå, og kommer sannsynligvis også til å gå noe ut i den nåværende skolegården mot øst.
Ifølge prosjektlederen kommer arbeidene trolig til å starte rundt kommende årsskifte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.