8. mars-arrangementet i Eidsvoll var det Eidsvoll Bygdekvinnelag som sto for. Med den somaliske sykepleieren Safia, som nå er norsk statsborger, på programmet, ble det fullt hus.

Det var en meget sterk og hjerteskjærende historie som ble fortalt. Dette er en historie som Safia deler med millioner av andre kvinner verden rundt – historien om smertefulle omskjæringer som småjenter blir utsatt for og som setter dem og barna deres i livsfare når de en gang skal føde.

Safia kom til Norge som kvoteflyktning i 1992, som alenemor med tre døtre og uten utdannelse. Hun utdannet seg til sykepleier og reiser i dag rundt og fører en kamp mot kjønnslemlestelse. Kongen utnevnte i 2014 Safia til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for hennes arbeid til beste for kvinners og barns livsvilkår.

Stortingsrepresentant og sykepleier Tone Wilhelmsen Trøen var også invitert for å snakke om kvinners helse. Hun fokuserte på kvinnehelse for unge og voksne i et nasjonalt perspektiv.

LES OGSÅ: – Han braste inn gjennom vinduet med øks i neven

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.