Hurdal kommune skal støtte bærekraftfestivalen med 100.000 kroner. Arrangør Stiftelsen Kilden Økosamfunn skal få 50.000 kroner i forkant, og like mye etter arrangementet. Asle Hoel-Knai er redd for at det går med neste års festival som det gikk med dette årets arrangement – det ble ikke noe av.

TAPTE PENGER

– Hurdals økonomi tilsier ikke at vi har råd til å tape penger på en bærekraftfestival, mener Frp-politikeren.

– Men bærekraftsatsing og denne festivalen har satt Hurdal på kartet. Synes ikke du det er en god markedsføring av bygda?

– Den markedsføringen anser jeg som svært lite verdifull, for å si det som det er. I dagens situasjon har vi ikke mye å markedsføre. Det er ikke mye å skryte av for tida. Vi sliter på alle kanter, og snart er vi den dyreste kommunen å leve i i hele landet, hevder Hole-Knai.

– Har Frp noen gode løsninger for å løse den økonomiske floken?

– De er vanskelige å finne, men det er slik at når lommeboka mi er tom, da må jeg redusere pengebruken. Vi må se på en del kuttiltak, blant annet å redusere antall hoder i administrasjonen, selv om det ikke er så mange overtallige der. Noe må gjøres om vi skal komme på fote igjen. Det er ikke riktig av hurdølingene skal få svi for tidligere, overdreven pengebruk over lang tid.

KRITISK TIL SENTRUMSPLANEN

Frp-politikeren har heller ikke stor sans for sentrumsplanen, som han anser for å ha vært et pengesluk av dimensjoner.

– Den har kostet oss i alle fall 15 millioner kroner, og mange luftslott har blitt bygd, sier han.

– Om det har gått galt i Hurdal kommune – når skar det seg?

– Det gikk skeis under den forrige rådmannen, så til de grader. Det var konsulentbruk over en lav sko og store bærekraftkonferanser og bærekraftfestivaler. Jeg har inntrykk av at generelt sett synes den jevne hurdøling at dette er noe tull, svarer Hoel-Knai.

Når det kommer til eiendomsskatt, som kommunen innførte i fjor, vil Hoel-Knai helst ha den bort.

– Vi har mulighet for å kutte den, men det vil svi. Vi må innskrenke kommunal virksomhet på flere områder, vi må søke samarbeid med andre kommuner i flere saker og vi må forsake en god del ting.

– Rådmannen har fremmet sitt forslag til budsjett. Kommer ditt parti til å komme med eget forslag?

– Ja, det gjør vi, og jeg håper i samarbeid med flere andre partier, svarer Frp-politikeren.

HAR FÅTT STATLIG STØTTE

Ordfører Runar Bålsrud går i rette med Asle Hoel-Knai og sier at FRP-politikeren ikke kommer med korrekte opplysninger.

– Jeg synes det er riktig å påpeke at Hurdal kommune har fått en halv million kroner over statsbudsjettet som skal brukes til bærekraftkonferanse-støtte. Disse midlene står urørt, og det ville være lite etisk om vi ikke brukte pengene til det tiltenkte formålet, sier ordføreren.

Han ønsker også å påpeke at Hoel-Knai tar feil når han hevder at bærekraftfestivalen har vært et underskuddsforetakende for Hurdal kommune.

– Jeg vil understreke at den kom ut med et overskudd i fjor, opplyser Bålsrud.

LES OGSÅ: Märtha åpner festivalen

Fakta

Det første bærekraftarrangementet i Hurdal gikk av stabelen 2015.

Da var arrangementet delt i to – en fagkonferanse på Hurdalsjøen hotell og konferansesenter, med fagfolk og politikere som gjester, og flere mer folkelige arrangement.

I år ble arrangement lagt på is.

Hurdal kommune skal støtte neste års festival med 100.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.