• BRILLER: Dan Olsen sammen med en lokal innbygger som har fått nye briller.

All fattigdommen, hvor lite folk hadde og de dårlige levevilkårene lærte ham at man ikke må ta ting for gitt. Olsen sitter igjen med minner for livet, og mange takknemlige mennesker som har fått synet i gave på nytt.

– Lange og krevende arbeidsdager har det blitt, men optikerteamet har virkelig fått se hva et par briller kan bety for livskvaliteten. Nærmere tusen synstester er gjennomført, og optikerne har stått på fra tidlig til sent, sier Olsen.

EN STOR OPPLEVELSE

Han forteller at turen til Tanzania var en stor opplevelse.

– Det å få være med og bidra til et bedre liv for voksne og barn, det å gjøre en forskjell, er stort. Vi må vise mer glede og vise at vi bryr oss mer enn det vi gjør i dag, sier Olsen.

Til daglig jobber han hos Specsavers på Strømmen storsenter.

EYECAMP

Olsen har deltatt på Specsavers eyecamp, en del av optikerkjedens humanitære prosjekt Gi syn til Tanzania. Tre tusen brukte briller er delt ut denne gangen, derav tusen solbriller som vil bidra til å forebygge utvikling av grå stær. Brillene er gitt av norske kunder.

Medisinstudenter fra Tanzania med gode engelskkunnskaper sørget for at kommunikasjonen gikk smertefritt.

INGEN UTDANNING

I Tanzania vil et dårlig syn som oftest frata befolkningen muligheten til en utdannelse eller en anstendig leveveg.

– Jeg tenker mye på alle vi fikk hjulpet der nede, men vel så mye på andre som trenger hjelp. Det viser hvor viktig arbeidet til Specsavers er. Vi er ikke ferdige. Med riktige briller får du en ny sjanse i livet. Kontakten med befolkningen var veldig bra, og de tok godt imot oss. De visste at vi var der for å hjelpe. Når jeg sier vi, tenker jeg på teamet som reiste ned uten å kjenne hverandre og uten å ha jobbet sammen tidligere. Vi har delt en opplevelse som bare må oppleves og vi ble venner for livet, sier Olsen.

Han forteller at han ikke er i tvil om at han ønsker å reise tilbake og hjelpe flere.

– Denne turen har virkelig fått meg til å åpne øynene for veldedig arbeid, sier han.

LES OGSÅ: Signe slet med skolen. Så sjekket og trente hun synet, og ble skolevinner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.