Den oransje Hitachi 85 gravemaskinen er merket med firmanavnet Lunder AS. 

– Den ble parkert ved Østsidevegen 752 fredag, og da gutta kom på jobb klokken 07.30 mandag var gravemaskinen borte, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.

Han antar det er proffe tyver som står bak tyveriet.

– Og de har nok brukt en tilhenger. Dette er tross alt en stor maskin med belter. Nå håper vi at publikum kan hjelpe oss med å få sporet den opp igjen, sier han.

EN MILLION

Det er maskinentreprenøren Lunder AS i Nes kommune som eier gravemasinen. 

- Den ble brukt til å grave kabelgrøfter. Vi vet den sto der lørdag, men søndag var den altså borte, sier Line Lunder. 

Gravemaskinen koster en million kroner, og i tillegg ble det også stjålet to skuffer. 

- Tyvene må ha brukt en lastebil eller stor henger for å få med seg alt. Føreren vår hadde med seg nøklene hjem fredag, så vi aner ikke hvordan de har fått startet den, påpeker hun. 

- Har dere opplevd noe slikt før?

- Nei, aldri. Men vi hører fra andre i bransjen at slike tyverier skjer rett som det er. Det er verdifulle ting. Nå håper vi bare at noen ser den slik at vi får igjen gravemaskinen. Vi har jo ansatte og en jobb å gjøre, sier hun. 

PÅ TYVERITURNÉ: Tyvene fra Maura ble tatt dagen etter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.