Eidsvoll Rotaryklubb har tatt initiativ til en veldedighetskonsert med lokale artister. Artistgallaen er en del av prosjektet «Gi et menneske synet tilbake», og billettinntektene går uavkortet til et øyehelseprosjekt i Chimoio i Manica-provinsen i Mosambik. iCare-prosjektet, som er det overordnede navnet, drives i dag av Norges Blindeforbund.

– For hver solgte billett til søndagens konsert får én person synet tilbake i Mosambik, sier Lise Bjørnsen, initiativtaker og prosjektleder i Eidsvoll Rotaryklubb.

Hun er også optiker i Sundet, og derfor ekstra engasjert i øyehelsesaken. Artistlisten er formidabel, og består av Vidar Busk, Stian Carstensen, Alexandra Rotan, Mona Julsrud, Jørgen Holst-Larsen, Vegar Sandholt, Gisle Røen Johansen, Vegard Storbråten Øye, Eidsvoll Ballettsenter, Husbandet – og evigunge GT-Sara (92).

Hanne Østby vil være konferansier i Panorama.

BAKERI GLEDER SEG OVER STOR PÅGANG: - Folk lurer på om vi kan begynne å reservere bord, men vi er jo bare en liten kafé

Får inn 600.000 kroner

– Målet vårt for prosjektet har vært å kunne samle inn et sted mellom 500.000 og 1.000.000 kroner. Går alt som vi håper på nå vil vi havne på cirka 600.000, sier Bjørnsen.

Å gi synet tilbake til én person i Mosambik koster cirka 250 kroner. I slike tilfeller dreier det seg om å kunne gjennomføre en grå stær operasjon. På verdensbasis finnes det cirka 314 millioner mennesker med en form for synshemming. 90 prosent av verdens blinde bor i fattige land, og 80 prosent av all blindhet kan enten forebygges eller behandles. Prosjektet med veldedighetskonserten i Panorama kommer inn under ett av Rotarys seks fokusområder – nemlig «Forebygge og behandle sykdom». Prosjektet skal gå over tre år, og Eidsvoll Rotaryklubb satser på å levere endelig søknad til The Rotary Foundation innen sommeren. The Rotary Foundation er ett av verdens største fond, og vil bidra med cirka samme beløp som den lokale rotaryklubben klarer å skaffe.

– Vi har også fått formidabel støtte fra det lokale næringslivet, som hittil har bidratt med cirka 70.000 kroner, sier Lise Bjørnsen.

Bredt spekter av artister

– Eidsvoll er heldige som har både kjente lokale og nasjonale artister. Til konserten har vi fått på plass et bredt spekter av artister. Her vil det være noe for enhver smak, med alt fra Jørgen Holst-Larsen og ballettsenteret til Stian Carstensen og Vidar Busk. Skjønt, hun er godt likt og populær blant alle, sier John Arne Karlsen, president i Eidsvoll Rotaryklubb. Før konserten og i pausen vil det være åpen kafé med servering.

– Den nygifte ordføreren John-Erik Vika kommer. Det samme gjør generalsekretæren i Norges Blindeforbund og guvernøren i vårt lokale rotarydistrikt. Dette blir en fantastisk kveld, sier Petter Helgesen i Eidsvoll Rotaryklubb.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.