Utmeldelsen fører til at de rødgrønne ikke lenger har flertall i kommunestyret, formannskapet og i hovedutvalget for oppvekst og kultur.

FLERE GRUNNER TIL UTMELDELSEN

– Jeg vil stille som uavhengig representant ut perioden, så får vi se hva det blir til videre, sier Hilde Stoltenberg til EUB.

Slik vi forstår det, er det ingen enkeltsak som har fått Stoltenberg til å forlate partiet.

– Det er flere grunner. Jeg hadde forestilt meg at ting skulle være på en annen måte. Det går på generelle ting, ting som ikke er blitt slik jeg ønsket, sier hun.

– VIL STÅ FOR EGNE VALG

– Føler du at du er blitt bundet opp av partigruppa?

– Man må jo være lojal, forholde seg til det medlemsmøtet bestemmer. Jeg har ikke deltatt på medlemsmøtene det siste halve året, men jeg har jo fått referat. Nå vil jeg stå for egne valg. Jeg tror jeg kan gjøre en vel så god jobb på den måten.

VIL IKKE LAGE BRÅK

Stoltenberg understreker at det er mange hyggelige folk i Arbeiderpartiet.

– Og jeg ønsker ikke å lage uro, verken i Arbeiderpartiet eller i kommunestyret, sier hun.

SKOLE OG HELSE

Dette er Stoltenbergs første periode i Eidsvoll kommunestyre, og det er de myke verdiene som har engasjert henne mest.

– Jeg har et funksjonshemmet barn, og ønsket å påvirke helsepolitikken. Gjennom hovedutvalget er jeg engasjert i skole- og oppvekstforholdene, sier hun.

MANGE VERV

Hilde Stoltenberg er medlem av kommunestyret, formannskapet, hovedutvalget for oppvekst og kultur, administrasjonsutvalget og kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

IKKE LENGER RØDGRØNT FLERTALL

Konstellasjonen Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har sammen dannet et politisk flertall, men med minst mulig margin både i kommunestyret (18–17) og i formannskapet (7-6).

Utmeldelsen har ført til at ingen konstellasjon lenger har rent flertall.

LES OGSÅ: Bak kulissene i Eidsvoll-politikken: Spillet om ordførere

– VIL NEPPE PÅVIRKE POLITIKKEN

– Jeg tror ikke utmeldelsen behøver bety noe for politikken. Jeg regner med at Stoltenberg vil stemme med oss i det fleste sakene, sier Aps gruppeleder i kommunestyret, Olav Resaland.

– Men jeg er lei meg for at vi har mistet Hilde. Utmeldelsen kom overraskende. Hun har tross alt vært med på å lage partiprogrammet vårt, sier han.

– Jeg vet ikke grunnen til at hun nå har meldt seg ut, men jeg har bedt om et møte med henne slik at vi kan få oppklart ting, sier Olav Resaland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.