Søndag 13. mai skal det blomstre i Sundet. Facebookgruppa «Vi som vil at Sundet skal blomstre» har slått seg sammen med Bli Med, og inviterer til dugnad og grillfest i Sundet.

– Dugnad er jo litt sånn fyord, men vi i Bli Med skal sørge for litt begeistring da. Det blir grillfest, og så skal vi prøve å børste støv av boccia-banen her nede, og barna kan leke og ha det gøy, sier Hege Svendsen i Bli Med.

LES OGSÅ: - Vi må snakke positivt om Sundet

bli kjent

«Gjør ditt samfunn om til ditt hjem – gjør dine naboer om til dine venner!» står det i beskrivelsen av arrangementet på Facebook.

– Det er jo en veldig fin måte å bli kjent med folk på da, smiler Svendsen.

Hun oppfordrer alle til å ta med seg kost og rake, og møte opp til en hyggelig dag i Sundet.

– Alle kan bli med. Ikke alle kan gjøre like mye, men vi skal finne på noe å gjøre for alle. Ellers er det viktigste at man møter opp, sier Svendsen.

Hvis man ikke har verktøy, så skal arrangørene ha noen raker og koster også.

Dugnadsånd

Lokalsamfunnet for øvrig er også med og støtter oppunder dugnadsånden i bygda.

Butikker, bedrifter og frivillige i Eidsvoll har vært med og dratt lasset.

– Materialer til blomsterkasser er sponset av XL-Bygg Eidsvoll, og nesten alle butikkene i Sundet har vært med og sponset oss med blomster, forklarer Svendsen.

Blomsterkassene hun snakker om har blitt snekret av pensjonister i Snekkerboden på Gladbakk.

I forkant skal Eidsvoll kommune feie gaten og gjøre annen vanlig våropprydning, og de skal også være behjelpelige på dagen.

«Fra klokken 12 skal vi samarbeide for å rydde opp i sentrum, plante blomster, dekorere og gjøre samfunnet til et vakkert sted» heter det i beskrivelsen av arrangementet.

Folk oppfordres også til å ta med ekstra blomster, jord, blomsterpotter, eller andre dekorative gjenstander de vil gi bort.

engasjement

Ordfører i Eidsvoll, John-Erik Vika syns det er flott at lokalbefolkningen engasjerer seg i Sundet.

– Det er veldig bra med private initiativ. Det er engasjerende, og er med å skape et levende samfunn, og gir folk et eierforhold til bygda, sier Vika.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.