Han har forsøkt tidligere også. Prosessen med detaljregulering for eiendommene Storgata 1 og 3 på Jessheim har pågått siden 2013. Underveis har kommunen blitt forelagt ulike skisser. EUB kan onsdag kveld trykke rykende ferske skisser fra Bjørn Dæhlie. Disse skal opp til behandling i formannskapet førstkommende tirsdag.

– Prosjektet er spennende. Bygningene spiller bra mot øvrig bebyggelse. Takformen og noe av det øvrige eksteriørmessige er de store endringene fra sist, sier Dæhlie til EUB.

Endringer siden sist

Forskjellen fra forrige planforslag er at næringsbygget er gjort én etasje lavere, samt at det kun skal være næringslokaler i bygget mot Storgata. Eiendommene har siden byplan (2005–2025) hatt tydelige bevaringshensyn og krav til grønnstruktur. I saksframlegget fra rådmann Rune Hallingstad tillegges dette også vekst.

– Rådmannen mener utearealet mellom bygningene slik det er vist ikke svarer til forventningene om et grønt byrom/park slik byplanen refererer til. Det stilles også spørsmål ved om leilighetsbygget bidrar positivt til området, eller om det er til hinder for et godt byrom, står det i saksframlegget.

Opp til politikerne

Nå er det opp til politikerne. Rådmann Hallingstad ber i første omgang om en prinsippavklaring. Før Bjørn Dæhlie kommer lenger i planarbeidet og for å legge til rette for en smidig og forutsigbar planprosess. Eiendommene eies av selskapet Storgata 1 AS, og arkitekt er Romerike Arkitekter AS. Rådmann Hallingstad innstiller på følgende:

– Den bevaringsverdige bebyggelsen skal framheves og gis luft, og skal sammen med et moderne byrom/park med høy kvalitet sentralt i området mellom Kingsgården, Vegelgården og Tærudgården være styrende for hva som ellers kan tillates av nye bygg på eiendommene. Uthus/stall må tilbakeføres i samsvar med tidligere vedtak. Leilighetsbygg mot Tærudgården og parkeringskjeller må utelukkes til fordel for et bedre og mer romslig byrom, står det i saksframlegget.

Hallingstad peker på at denne delen av Storgata er viktig for Jessheims identitet.

Bjørn Dæhlie selv har ikke lest betraktningene til rådmannen.

– Jeg oppfatter at det er positivitet rundt å få til prosjektet.Jeg mener arkitekten har fått frem en utnyttelse av eiendommen som også fremhever de to historiske bygningene, som er viktige også for meg. Det ligger her betydelig kostnader i å etablere en park som dette der dagens p - plass er lagt under bakken til fordel for en et byrom for lokalbefolkningen. torgata 1-3 er i dag en stor arbeidsplass og vil bli en ytterligere travel arbeidsplass i fremtiden, det vil være viktig med plass også for renovasjon, redning etc, så alle flater kan ikke være grønne, sier Bjørn Dæhlie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.