Med Høyre på lasset sammen med Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, ble det i formannskapet i kveld et klart flertall for å anbefale Tynsåk som framtidig plassering av ny barneskole i midtbygda.

7-6 BLE 10-3

Da oppvekst og levekårsutvalget behandlet saken rett før påske, ble det 7-6 mellom Tynsåk/Elstad og Trolldalen. I kveld ble det 10-3 for Tynsåk.
Da rådmannen opplyste at eieren av Tynsåk var villig til å selge tomt, var alle enige om å troppe Elstad.
I fjor var det enstemmighet i skolestrukturutvalget om å velge Trolldalen. Nå var det bare SV, Senterpartiet og Venstre som støttet forslaget.

NULL FOR VILBERG

Ingen politikere ønsker rådmannens forslag med rehabilitering av nåværende skolebygg og utvidelse på andre siden av fylkesvegen.
Saken skal avgjøres av kommunestyret om ei uke, og nå står kampen mellom bare to alternativer, Tynsåk eller Trolldalen.

HØYRE DELT

I utvalget stemte Høyre for Trolldalen. I formannskapet stemte partiet samlet for Tynsåk.
- Vi har ett bein i begge leire, innrømte Høyres gruppeleder Wenche Hoel Ulvin under kveldens møte.
Partifelle Peter Tornquist forsøkte å få med begge alternativene gjennom å velge Tynsåk som førstevalg og Trolldalen som nummer to. Men Ap og Frp var kompromissløse på at her skulle det velges én løsning, og da bøyde Høyre av og stemte for Tynsåk.

DYRKET MARK

Nærhet til ungdomsskolen, den videregående skolen og Eidsvollhallen ble trukket fram som positive elementer for å bygge på Tynsåk.
Jordvernet er det vanskeligst hinderet. Skolen må bygges på dyrket mark, og da må fylkesmannen godkjenne omregulering.
Trolldalen er ferdig regulert og kan bebygges umiddelbart.
- Hvis vi tar med Trolldalen som et alternativ, er det større sjanser for at fylkesmannen ikke godkjenner Tynsåk, påpekte Terje Tønnessen (Frp).

LENGRE TID

- Bygging på Tynsåk i stedet for i Trolldalen kan forsinke skolen med et par år, påpekte ordfører Einar Madsen (Ap).
- Men husk at vi skal bygge for mange år framover, påpekte Hans Arvid Øberg (Ap).

TROLLDALEN

SV, Sp og Venstre ville velge Trolldalen.
- Vi møter stor motstand mot å bygge på dyrket mark. Trolldalen er et godt alternativ, og fra Styri og Elstad og Skakkland er det kort veg dit.
Bygger vi der, må vi legge kloakk dit, og da åpner det også for boligbygging i nærheten, påpekte varaordfører Terje Teslo (Sp).
- Vi går for Trolldalen. Der kan vi komme i gang raskt, sa Marit Sander (SV).
- Vi må bygge for å utvide Sundet, og det kan vi gjøre ved å bygge i Trolldalen, påpekte Knut Bakkehaug (V).
- Tomta ligger dessuten nær naturen, påpekte han.
Etter en times debatt ble det klart flertall for Tynsåk, men det er ikke bare Høyre-representantene som har ulikt syn. Også innen Arbeiderpartiet er det representanter som helst ønsker seg Trolldalen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.