Økonomisjef David Eriksen forklarer utgiftsøkningen med innkjøpte tjenester og bruk av vikarbyråer som følge av ubesatte stillinger.

– Det er satt inn tiltak for å begrense bruk av vikarbyråer, påpeker han.

– BEKYMRINGSFULLT

– Dette er bekymringsfullt. Kanskje burde vi nekte å godkjenne budsjettoverskridelsene. Vi ønsker hyppigere rapportering. Nå må vi være våkne og følge med, uttalte Høyres gruppeleder Tone Cicilie Danielsdatter da økonomirapport nummer to kom til behandling i kommunestyret tirsdag.

– vanskelig å forutse

– Overskridelsene var vanskelig å forutse når budsjettet vedtas, og allerede den første økonomisk rapporten viste noe av dette. Men jeg er enig i hyppigere rapportering, sa varaordfører Einar Madsen (Ap)

– Vi kan ikke se i ei krystallkule hvilke hjelpeutfordringer vi får i løpet av året, sa Hege Svendsen (Ap).

Vi må ha en helseplan. Vi har ikke råd til å fortsette slik når vi år for år må øke antallet institusjonsplasser ut over det budsjetterte, sa Christoffer Nyborg (H).

– DRIVER EFFEKTIVT

Rådmann Knut Haugestad påpekte at Eidsvoll allerede er blant de mest effektivt drevne kommunen.

– Men utgiftsbehovet er ikke lavere enn i andre kommuner, snarere motsatt, sa han.

eiendomsskatt

– Dette er lovpålagte oppgaver som er vanskelige å budsjettere. Aps førsteprioritet er å opprettholde et ordentlig tjenestetilbud. Vi kan komme i den situasjonen at vi må innføre eiendomsskatt, uttalte Hans Arvid Øberg (Ap).

– Fjern eiendomsskatten fra debatten i denne saken, påpekte ordfører John-Erik Vika (Sp).

– Uenig. Denne rapporten styrer mot eiendomsskatt, svarte Christoffer Nyborg.

– Vi vil ikke ha på oss at vi ikke ønsker gode tjenester, men det er ikke nødvendigvis slik at det bare er å pøse inn mer penger, repliserte Tone Cicilie Danielsdatter (H).

– Jeg deler langt på veg Høyres bekymring. Vi må få kontroll på pengebruken vår, uttalte Knut Bakkehaug (V).

Tross debatten, ble den økonomiske rapporten enstemmig vedtatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.